lettergrootte wijzigen
17 nov 2022

zMW Inspiratieplein: op naar 2023!

Onder het genot van koffie, thee en een gebakje heette Maaike Versteegh, manager Zorg en Welzijn, alle collega’s welkom op het zMW Inspiratieplein in Slot Doddendaal in Ewijk. Dankzij de inzet van zo’n 30 collega’s was er een goed gevuld Marktplein met vier aansprekende workshops op het Miniplein. 

Reclame voor werken in de zorg
Anne Elsinghorst (www.deblogzuster.nl) vertelde hoe fijn het is om als wijkverpleegkundige ertoe te doen, het verschil te kunnen maken. En hoe mooi het is om toegelaten te worden in het leven van kwetsbare mensen. “Met mijn boek ‘Zuster in de wijk - Verhalen over een inspirerend vak’ laat ik de lezer in de huid van een wijkverpleegkundige kruipen, zodat ze de charme van mijn vak begrijpen en om zo reclame maken voor het werken in de zorg. Dat is waarom ik hier sta.”

Knetterspannend
Anne vertelt prachtige, humoristische en treffende verhalen over cliënten die ondanks, of dankzij, hun beperkingen zo innovatief zijn dat ze zelf oplossingen voor hun problemen vinden. Hoe inspirerend is dat. Ook dat Anne het ‘knetterspannend’ vindt om haar ervaringen te delen op het zMW Inspiratieplein. “Voor mij is dit, praten voor een groep, ver buiten mijn comfortzone. Op de voorgrond… In de schijnwerper. Dat vind ik niet gemakkelijk. Het ligt niet in de verpleegkundige of verzorgende aard om op de voorgrond te treden. Om succesjes, hoe groot of hoe klein ook, met anderen te delen. Om aandacht te vragen voor wat je bedacht hebt. En toch moeten we dat doen. Zorggroep Maas en Waal geeft jullie daarvoor hier vandaag een prachtig podium. Om anderen te laten zien waar jouw passie ligt. Waar volgens jou kansen liggen om de zorg te verbeteren. Want wie weten nou beter waar de kansen liggen dan de cliënten en de mensen die dagelijks voor hen zorgen.”

Een mix aan mogelijkheden op het Marktplein
Na de inspirerende start van De Blogzuster was de groep medewerkers aan zet om zichzelf maar ook anderen verder te inspireren. De ene helft bezocht het Marktplein, de andere helft volgde een workshop. Na 45 minuten wisselden de groepen. Op het Marktplein presenteerden medewerkers en een aantal externe betrokkenen interessante producten, deelden ze belangrijke ontwikkelingen, gingen in gesprek over alledaagse ervaringen, en meer. Over hoe voeding beleving is en de juiste smaak, structuur en presentatie zo belangrijk zijn voor het wel-zijn van onze bewoners. Over de meerwaarde van de werkwijze SABA (Samen in Actie bij Apathie). Over Qwiek-up, de Braintrainer en de Belevenistafel, het Ventled bed en de Zen-stoel. Over wat PDL (Passiviteiten Alledaags Leven) kan beteken voor de bewoners: bijvoorbeeld hulpmiddelen bij eten en drinken, speciale kussens, een opblaasbare haarwasbak, aangepaste kleding. Over slim incontinentiemateriaal met een chip en app, waardevolle afstudeeronderzoeken en verbetervoorstellen, beeldzorg en tiny zorgrobot Tessa. Over de nieuwste schoonmaakmachine voor schoon werken en wonen. En over hoe je vitaal blijft in de mooie maar turbulente wereld van de zorg; de fitmeting was populair!

Minipleinen vol inspiratie
Ook de workshops boden een variatie aan thema’s en inspiratie: de krachtige leer-werkomgeving, het Rad van Kwaliteit, verbindende adviezen, balans tussen privé en werk. In 45 minuten namen de betrokkenen kleine groepjes medewerkers mee in hun wereld. Vol van herkenning en vernieuwing. 

Rond 17.00 uur sloten we het Inspiratieplein af met een hapje en een drankje, en een Breinbreker voor thuis. We bedanken alle medewerkers en externe betrokkenen die ons eerste zMW Inspiratieplein mogelijk maakten. Op naar 2023!

Bekijk hier een kleine presentatie van ons zMW Inspiratieplein

 

zMW Inspiratieplein 2022 0.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten