Dementie | Lichamelijke problemen

Elisabeth

Welkom bij Elisabeth! Een warm en modern verpleeghuis in het centrum van Beneden-Leeuwen. Op een steenworp afstand van horeca en winkels. De plaza met restaurant zorgt voor een gezellige en levendige sfeer.

Wonen in Elisabeth

Elisabeth is de grootste woonlocatie van zorggroep Maas & Waal, en biedt een thuis aan 150 bewoners. U kunt zelfstandig wonen in een één- of tweekamerappartement. En speciaal voor ouderen met dementie hebben we groepswoningen. Ontspan samen met uw familie en vrienden in de gezellige tuin met terras of blijf actief in de beweegtuin.

Voorzieningen

 • Appartementen en groepswoningen
 • Plaza met restaurant
 • Behandelruimte
 • Stiltecentrum
 • Recreatieruimte De Kern
 • Tuin met terras én beweegtuin
 • Kapsalon
 • Pedicuresalon
 • Ruimte om iets te vieren
 • Gratis Wifi
 • Gratis parkeergelegenheid

Neem een kijkje

Afdelingen

Elisabeth bestaat uit drie afdelingen: de Elsenburcht, de Beukenhof en de Lauwegaard. De Elsenburcht biedt zelfstandige appartementen voor mensen met lichamelijke problemen. De Beukenhof biedt zelfstandige appartementen voor mensen met lichamelijke problemen én voor mensen met dementie. De Lauwegaard bestaat uit kleinschalige en grootschalige groepswoningen voor mensen met dementie.

Woningen

Een tweekamerappartement heeft een slaapkamer en woonkamer met een keukentje inclusief een koelkast. En een eigen badkamer met douche en toilet. In een tweekamerappartement kunt u samenwonen met uw partner. De afmeting van de woonkamer is ongeveer 6,60 meter lang en 3,40 meter breed.

Impressie

Een éénkamerappartement bestaat uit één zit-slaapkamer met een bed en een tafel met stoelen. Sommige appartementen hebben een eigen badkamer en anderen delen de badkamer. Dicht bij uw appartement is een gezellige huiskamer waar u andere bewoners ontmoet en koffie kunt drinken of een spel kunt spelen. De afmeting van de kamer is ongeveer 4,40 meter lang en 3,35 meter breed.

Impressie

In een groepswoning deelt u een huiskamer, keuken en badkamer met andere bewoners. U heeft wel een eigen zit-slaapkamer met een bed en een tafel met stoelen.

Inrichting

Standaard is elk appartement of zit-slaapkamer ingericht met een elektrisch verstelbaar bed, nachtkastje, kledingkast én een tafel met twee stoelen. Ook hangen er gordijnen en er ligt marmoleum of PVC op de vloer. Met uw persoonlijke spullen zoals foto’s, schilderijen of uw favoriete relaxstoel maakt u er echt úw thuis van.

Wilt u liever uw eigen meubels gebruiken? Ook dat is – in overleg – mogelijk. Houd er rekening mee dat er arbo-richtlijnen zijn waardoor bijvoorbeeld een hoog-laag bed echt nodig is.

Samen zorgen

Als u bij zorggroep Maas & Waal woont, zet u zoveel mogelijk uw leven voort zoals het thuis was. Met de ondersteuning van uw familie of mantelzorger(s). Doordat er steeds meer ouderen zijn die zorg nodig hebben, en steeds minder (zorg)medewerkers, kunnen wij niet alles doen. Daarom is het belangrijk om met uw familie, vrienden en bekenden te kijken wat samen wél mogelijk is.

Wat verwachten wij van uw familie of mantelzorger?

We gaan ervan uit dat uw familie, vrienden of mantelzorger bepaalde taken op zich (blijven) nemen. Dit kan zijn het organiseren van een ziekenhuisbezoek, een kappersafspraak, het doen van de administratie of het schoonmaken van uw kast(en) en koelkast.

Niet alleen de praktische ondersteuning is belangrijk, maar juist ook het creëren van waardevolle momenten samen. Van een fijne wandeling tot het doornemen van het laatste nieuws of het voeren van een gesprek. Ook kan het fijn zijn om samen met uw familie of vrienden deel te nemen aan groepsactiviteiten.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij ondersteunen u bij uw persoonlijke (basis) verzorging, verpleging en behandeling. Met aandacht en vakkundigheid. En we vormen graag samen met uw mantelzorger(s) één team. Waarbij we oog hebben voor de mogelijkheden van uw mantelzorger(s) en hen helpen met een goede balans.

Wegwijzer wonen

U gaat wonen bij zorggroep Maas & Waal. Wat is handig om te weten? Hoe zit het bijvoorbeeld met eten en drinken? Is er internet en tv? Mag ik mijn huisdier meenemen? In de wegwijzer wonen vindt u alle praktische informatie van A-Z.

U heeft een Wlz-indicatie nodig

Om in Elisabeth te wonen, heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarin staat welke ondersteuning en zorg u nodig heeft. U vraagt de indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze indicatie (zorgprofiel 4 tot en met 8) kunt u zich aanmelden bij Elisabeth.