Kleur aan het leven

Elke dag zien wij hoe belangrijk onze ruim 300 vrijwilligers zijn. Ze maken het leven van onze bewoners, cliënten en revalidanten extra kleurrijk. Met hun aandacht, ervaringen, energie, interesses en bezigheden brengen de vrijwilligers de buitenwereld binnen. En zijn ze een waardevolle steun voor onze medewerkers.

Verbonden

Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat bewoners en cliënten zich verbonden blijven voelen met de samenleving. En maken het samen met medewerkers mogelijk dat ze kunnen meedoen aan activiteiten. Daar zijn we elke dag weer blij mee. Best logisch dus dat we veel tijd en energie in onze vrijwilligers steken! Ze zijn belangrijk voor ons, ze zijn een van ons.

We bieden vrijwilligers veel mogelijkheden

Samen kijken we wat goed bij ze past. Elke dag of week, voor een kortere duur of een paar uurtjes per maand: ze zijn van harte welkom! En we bieden een breed programma. Eén op één maatje met een bewoner, ondersteunen bij diverse activiteiten, samen koken, gesprekjes over vroeger, met de hond op bezoek gaan, een wandeling maken, op pad met de duofiets, hulp bij geheugenspelletjes met de braintrainer. Ook organiseren we trainingen en informatiebijeenkomsten rondom thema’s als dementie en wandelen met een rolstoel. En soms is er een kans om door te groeien naar een betaalde baan. 

Ervaren wat kleurrijk vrijwilligerswerk kan betekenen?

We hebben mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op onze locaties in Beuningen, Ewijk, Druten en Beneden-Leeuwen. Bekijk hieronder onze vacatures!

1 op 1 aandacht geven aan een bewoner. We zoeken een match tussen jou en de bewoner. Wat vinden jullie beiden leuk om te doen? Praatje, wandelen, muziek luisteren, spelletje, iets creatiefs, een luisterend oor. Geef dus vooral aan wat je leuk vindt. Jij bespreekt samen met de bewoner wanneer je op bezoek komt. Dit hoeft dus niet op een vast moment in de week te zijn.

Op een vaste dag of dagdeel ben je een gastvrouw/-heer voor de cliënten die na een dag dagbehandeling weer naar huis gaan. Je zorgt voor gezelligheid, door middel van een praatje, spelletje, een wandeling en een kopje koffie. Je ondersteunt daar waar nodig bij de lunch.

Virtueel fietsen met levensechte routefilms die de ervaring geven dat je buiten fietst. De bewoner fietst en jij zit ernaast om samen herinneringen op te halen en een praatje te maken. De fysio is in de buurt als je vragen en/of ondersteuning nodig hebt. Je haalt de bewoner op voor een mooie fietstocht en brengt de bewoner na afloop weer terug naar zijn/haar kamer.

Je haalt de bewoner op voor een behandeling bij de fysiotherapie en brengt daarna de bewoner weer terug naar zijn/haar kamer. Een praatje en aandacht onderweg maakt dat de bewoner de volgende keer weer naar jou uitkijkt.

Samen met een bewoner of met een wandelclub ga je een wandeling maken in de omgeving. Een aantal bewoners zijn rolstoelgebruikers. Als vrijwilliger krijg je van een medewerker instructie voor het wandelen met een rolstoel.

Een duofiets is een tandem waarbij je niet achter, maar naast elkaar zit. Samen met een bewoner fietsen en genieten van elkaars gezelschap en de omgeving. Jij bent de bestuurder van deze elektrische fiets, beiden kunnen trappen.

Heb jij een hond die het heerlijk vindt om geknuffeld en geaaid te worden? Dan zoeken wij jou en jouw hond als aanvulling op de groep vrijwilligers die met hun hondje op bezoek gaan bij bewoners op de afdeling. Zij kijken er naar uit om de trouwe viervoeters te begroeten!

Een braintrainer is een computer met geheugenspelletjes die ouderen helpt het denkvermogen en geheugen te stimuleren. Ook geeft het veel plezier! Behalve dat het veel leuker is om dit samen te doen, heeft de bewoner ook hulp nodig bij het gebruik van deze computer. Je hoeft echter niet veel verstand van computers te hebben.

Je bent de kers op de taart. Je zorgt voor gezelligheid aan tafel, dekt de tafels en geeft ondersteuning bij de maaltijden. Mogelijkheden tijdens de ochtend-, middag- en avondmaaltijd.

Denk hierbij aan een muziekmiddag, wandelclub, creatieve activiteit, koken of bingo waarbij je als vrijwilliger ondersteunt.