Hulpmiddelen

Technische snufjes of andere handige hulpmiddelen kunnen u helpen om makkelijker zelfstandig thuis te wonen. Onze wijkverpleegkundigen geven hierover graag advies. En ondersteunen u bij het gebruik van hulpmiddelen. Op deze pagina ziet u voorbeelden van hulpmiddelen die wij regelmatig inzetten.

Hulpmiddelen die wij regelmatig inzetten

Zorgassistent Tessa

Tessa is een vriendelijke robot die mensen met dementie helpt met dagelijkse bezigheden. Tessa staat bij u thuis en herinnert u eraan om uw medicijnen in te nemen, te eten of drinken of speelt muziek voor u af.

Aan- en uittrekhulp voor steunkousen

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar voor het aan- en uittrekken van steunkousen. De wijkverpleegkundige kan u hierover adviseren. En als het nodig is, kan ook een ergotherapeut van zorggroep Maas & Waal meekijken en advies geven.

Oogdruppelbril

Vindt u het ook zo lastig om zelf uw ogen te druppelen? Daar is een handig hulpmiddel voor: de oogdruppelbril. U plaatst een pipet of flacon in het glas van de bril en zet vervolgens de bril op. Even drukken op het pipet of de flacon en de druppel valt direct in uw oog.

Andere hulpmiddelen en aanpassingen in uw woning

Naast bovengenoemde hulpmiddelen zijn er nog meer hulpmiddelen om het thuis wonen makkelijker te maken. Denk aan een scootmobiel, rolstoel, douchestoel of woningaanpassing.

Deze hulpmiddelen kunt u aanvragen via uw gemeente vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of via uw zorgverzekeraar. Zorggroep Maas & Waal heeft geen uitleenpunt voor hulpmiddelen. Via Medipoint kunt u online of via een winkel hulpmiddelen lenen of kopen.

Onze wijkverpleegkundige kijkt graag met u mee wat nodig is en legt uit hoe u dit kunt regelen.