Personenalarmering

U woont zelfstandig thuis, maar wilt in geval van nood alarm kunnen slaan. Dan is personenalarmering een geruststellend idee. Met één druk op de knop krijgt u dag en nacht hulp van een verpleegkundige.

Samenwerking Zorggroep Maas & Waal en FocusCura

Zorggroep Maas & Waal biedt personenalarmering aan in samenwerking met FocusCura. FocusCura levert de alarmapparatuur en eventueel een sleutelkluis. Zorgroep Maas & Waal regelt de alarmopvolging door een verpleegkundige.

Wat is personenalarmering?

Personenalarmering is een oproepsysteem waarmee u in geval van nood dag en nacht hulp kunt inschakelen. Met één druk op de knop slaat u alarm. U krijgt contact met een deskundig medewerker van de alarmcentrale. Deze medewerker vraagt u wat er is gebeurd en zorgt dat – wanneer nodig – een verpleegkundige u komt helpen.

Hoe werkt personenalarmering?

De personenalarmering bestaat uit twee onderdelen:

  • Een basisstation dat op een centrale plek in uw huis komt te staan en aangesloten wordt op uw telefoon.
  • Een draadloze zender met alarmknop die u bijvoorbeeld om uw hals of pols kunt dragen.

Zolang u in of om het huis bent, staat de zender in contact met het basisstation.

Installatie

Een installateur van FocusCura komt bij u thuis om de personenalarmering aan te sluiten en uitleg te geven. Samen met de installateur test u het alarm, zodat u zeker weet dat het werkt.

Sleutelkastje

Bij uw voordeur en/of uw centrale toegangsdeur wordt een sleutelkastje geplaatst. Via dit sleutelkastje kan de verpleegkundige uw woning binnenkomen na een alarmoproep. Plaatst u liever zelf een sleutelkastje? Dat kan, geef dan wel de code door aan FocusCura. Bij een alarmoproep wordt de code via de alarmcentrale doorgestuurd naar de verpleegkundige.

Wat kost personenalarmering?

Personenalarmering werkt volgens een abonnementssysteem. U betaalt maandelijks een vast bedrag aan FocusCura. Daarnaast betaalt u eenmalig kosten voor de installatie. Kiest u voor professionele alarmopvolging door zorggroep Maas & Waal? Dan betaalt u een extra tarief voor de zorgopvolging.

Kijk op de website van FocusCura voor een overzicht van de totale kosten.

Vergoeding vanuit zorgverzekering

Heeft u personenalarmering vanwege een medische reden? Dan worden de kosten voor personenalarmering soms vergoed via uw zorgverzekering. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Heeft u geen medische indicatie? Dan betaalt u de kosten zelf.

Levertijd

Als u het alarmsysteem aanvraagt, komt FocusCura binnen 20 werkdagen het alarm bij u thuis installeren.

Gaat het om een spoedaanvraag?

Geef dit telefonisch door aan FocusCura. Zo bent u er zeker van dat uw aanmelding is ontvangen en FocusCura deze direct in behandeling neemt. FocusCura installeert dan binnen 48 uur het alarm. Houdt u rekening met extra kosten.

Aanvragen personenalarmering

U vraagt de personenalarmering rechtstreeks aan bij FocusCura. Dit kan via de website of telefonisch. Bij uw aanvraag worden persoonlijke en medische gegevens van u gevraagd. Dit is nodig voor een juiste afhandeling van een alarmoproep.