Personenalarmering

U woont zelfstandig thuis, maar wilt in geval van nood alarm kunnen slaan. Dan is personenalarmering een geruststellend idee. Met één druk op de knop krijgt u dag en nacht hulp van een verpleegkundige.

Samenwerking Zorggroep Maas & Waal en FocusCura

Zorggroep Maas & Waal biedt personenalarmering aan in samenwerking met FocusCura. FocusCura levert de alarmapparatuur en eventueel een sleutelkluis. Zorgroep Maas & Waal regelt de alarmopvolging door een verpleegkundige.

Wat is personenalarmering?

Personenalarmering is een oproepsysteem waarmee u in geval van nood dag en nacht hulp kunt inschakelen. Met één druk op de knop slaat u alarm. U krijgt contact met een deskundig medewerker van de alarmcentrale. Deze medewerker vraagt u wat er is gebeurd en zorgt dat – wanneer nodig – een verpleegkundige u binnen een half uur komt helpen.

Hoe werkt personenalarmering?

De personenalarmering bestaat uit twee onderdelen:

  • Een basisstation dat op een centrale plek in uw huis komt te staan en aangesloten wordt op uw telefoon.
  • Een draadloze zender met alarmknop die u bijvoorbeeld om uw hals of pols kunt dragen.

Zolang u in of om het huis bent, staat de zender in contact met het basisstation.

Installatie

Een installateur van FocusCura komt bij u thuis om de personenalarmering aan te sluiten en uitleg te geven. Samen met de installateur test u het alarm, zodat u zeker weet dat het werkt.

Sleutelkastje

Bij uw voordeur en/of uw centrale toegangsdeur wordt een sleutelkastje geplaatst. Via dit sleutelkastje kan de verpleegkundige uw woning binnenkomen na een alarmoproep. Plaatst u liever zelf een sleutelkastje? Dat kan, geef dan wel de code door aan de zorggroep Maas & Waal.

Wat kost personenalarmering?

Personenalarmering werkt volgens een abonnementssysteem. U betaalt maandelijks een vast bedrag aan FocusCura. Daarnaast betaalt u eenmalig kosten voor de installatie. Kiest u voor professionele alarmopvolging door zorggroep Maas & Waal? Dan betaalt u een extra tarief voor de zorgopvolging.

Kijk op de website van FocusCura voor een overzicht van de totale kosten.

Vergoeding vanuit zorgverzekering

Heeft u personenalarmering vanwege een medische reden? Dan worden de kosten voor personenalarmering soms vergoed via uw zorgverzekering. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Heeft u geen medische indicatie? Dan betaalt u de kosten zelf.

Levertijd

Als u het alarmsysteem aanvraagt, komt FocusCura binnen 5 werkdagen het alarm bij u thuis installeren. Gaat het om een spoedaanvraag? Geef dit door aan FocusCura. FocusCura installeert dan binnen 3 – 4 werkdagen het alarm. Houdt u rekening met extra kosten.

Aanvragen personenalarmering

U vraagt de personenalarmering rechtstreeks aan bij FocusCura. Dit kan via de website of telefonisch. Bij uw aanvraag worden persoonlijke en medische gegevens van u gevraagd. Dit is nodig voor een juiste afhandeling van een alarmoproep.