Dementie

Klein Waelwick

Welkom bij Klein Waelwick! Klein Waelwick is een moderne en kleinschalige woonomgeving voor ouderen met dementie. Met vier groepswoningen op de begane grond is er plek voor 24 bewoners.

Wonen in Klein Waelwick

Rondom Klein Waelwick ligt een prachtige, afgeschermde tuin waar u lekker buiten kunt zitten of rondlopen. U deelt met uw medebewoners een ruime en gezellige huiskamer, keuken en badkamer. U hebt wel uw eigen zit-slaapkamer met een openslaande deur naar uw eigen terras dat uitkomt op de gezamenlijke tuin. Klein Waelwick ligt naast revalidatie- en behandelcentrum Waelwick waar ook een restaurant is.

Voorzieningen

  • Groepswoningen met eigen zit-slaapkamer
  • Afgeschermde tuin en eigen terras
  • Restaurant in Revalidatie- en behandelcentrum Waelwick
  • Uitzicht op hondenschool en volière met vogels
  • Groene omgeving
  • Klein winkelcentrum met supermarkt (400 m)
  • Gratis Wifi
  • Gratis parkeergelegenheid

Neem een kijkje

Woningen

In Klein Waelwick woont u kleinschalig in een groepswoning. U heeft een eigen zit-slaapkamer. De andere ruimtes, zoals een gezamenlijke huiskamer, keuken en badkamer, deelt u met vijf andere bewoners. De afmeting van de zit-slaapkamer is ongeveer 5 meter lang en 3,50 meter breed.

Inrichting

Standaard is elke zit-slaapkamer ingericht met een elektrisch verstelbaar bed, nachtkastje, kledingkast én een tafel met twee stoelen. Ook hangen er gordijnen en er ligt marmoleum of PVC op de vloer. Met uw persoonlijke spullen zoals foto’s, schilderijen of uw favoriete relaxstoel maakt u er echt úw thuis van.

Wilt u liever uw eigen meubels gebruiken? Ook dat is – in overleg – mogelijk. Houd er rekening mee dat er arbo-richtlijnen zijn waardoor bijvoorbeeld een hoog-laag bed echt nodig is.

Samen zorgen

Als u bij zorggroep Maas & Waal woont, zet u zoveel mogelijk uw leven voort zoals het thuis was. Met de ondersteuning van uw familie of mantelzorger(s). Doordat er steeds meer ouderen zijn die zorg nodig hebben, en steeds minder (zorg)medewerkers, kunnen wij niet alles doen. Daarom is het belangrijk om met uw familie, vrienden en bekenden te kijken wat samen wél mogelijk is.

Wat verwachten wij van uw familie of mantelzorger?

We gaan ervan uit dat uw familie, vrienden of mantelzorger bepaalde taken op zich (blijven) nemen. Dit kan zijn het organiseren van een ziekenhuisbezoek, een kappersafspraak, het doen van de administratie of het schoonmaken van uw kast(en) en koelkast.

Niet alleen de praktische ondersteuning is belangrijk, maar juist ook het creëren van waardevolle momenten samen. Van een fijne wandeling tot het doornemen van het laatste nieuws of het voeren van een gesprek. Ook kan het fijn zijn om samen met uw familie of vrienden deel te nemen aan groepsactiviteiten.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij ondersteunen u bij uw persoonlijke (basis) verzorging, verpleging en behandeling. Met aandacht en vakkundigheid. En we vormen graag samen met uw mantelzorger(s) één team. Waarbij we oog hebben voor de mogelijkheden van uw mantelzorger(s) en hen helpen met een goede balans.

Wegwijzer wonen

U gaat wonen bij zorggroep Maas & Waal. Wat is handig om te weten? Hoe zit het bijvoorbeeld met eten en drinken? Is er internet en tv? Mag ik mijn huisdier meenemen? In de wegwijzer wonen vindt u alle praktische informatie van A-Z.

U heeft een Wlz-indicatie nodig

Om in Klein Waelwick te wonen, heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarin staat welke ondersteuning en zorg u nodig heeft. U vraagt de indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze indicatie (zorgprofiel 4 tot en met 8) kunt u zich aanmelden bij Klein Waelwick.