Dagbehandeling en dagbegeleiding

Wilt u graag thuis blijven wonen, maar heeft u steeds vaker hulp nodig door lichamelijke problemen of dementie? Bij onze dagbehandeling en dagbegeleiding ondersteunen wij u om zoveel mogelijk (weer) zelf te kunnen.

Wat is dagbehandeling en dagbegeleiding?

Bij dagbehandeling en dagbegeleiding ontvangen wij u op een van onze locaties en ondersteunen wij u met oefeningen en behandelingen. Zo zorgen we er samen voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen. Met de andere deelnemers kunt u meedoen aan groepsactiviteiten en er is ruimte voor ontmoeting en gezelligheid.

Waarvoor is dagbehandeling en dagbegeleiding?

Programma op maat

We kijken naar wat u graag wilt doen, wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig hebt. Bij het begin van de dagbehandeling en dagbegeleiding bespreken we uw doelen. We hebben verschillende activiteiten en behandelingen om u te helpen nieuwe vaardigheden aan te leren of bestaande vaardigheden te onderhouden, of om te revalideren.

Fysiotherapie, ergotherapie of logopedie

U kunt gebruikmaken van bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie of logopedie. En u kunt meedoen aan individuele of groepsactiviteiten, zoals geheugentraining, bewegen of creatieve activiteiten.

Samen met u stemmen we het programma af op wat u belangrijk vindt. We helpen u omgaan met uw beperkingen. En met praktische vaardigheden zoals het zetten van een kopje koffie of smeren van een boterham. Zodat u dit thuis ook zelf kunt doen.

Zorgplan

Van uw wensen maar ook de afspraken die we met u maken, maken we een zorgplan. Regelmatig bespreekt u samen met de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) hoe het met u gaat en of we deze afspraken moeten aanpassen. Bijvoorbeeld omdat uw situatie of wensen veranderd zijn.

Locaties

Wij bieden dagbehandeling en dagbegeleiding aan in:

Tijden

U kunt bij ons terecht van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.30 uur. Op nationale feestdagen zijn we gesloten.

Hoe ziet uw dag eruit?

Wij ontvangen u om 10.00 uur ’s ochtends met koffie en thee. Daarna volgt u groepsactiviteiten of u krijgt behandeling. Tussen de middag eten we gezamenlijk een boterham. Eet u liever een warme maaltijd? Dan regelen we dat voor u. Wij vragen u hier wel een vergoeding voor.

Na de lunch is er tijd om te rusten of u doet iets voor uzelf, zoals een boek lezen of puzzelen. Daarna volgt u weer groepsactiviteiten of krijgt u behandeling. Om 15.30 uur sluiten we de dag af en brengt de taxi u naar huis.

Voor wie is dagbehandeling en dagbegeleiding?

Dagbehandeling en dagbeleiding is voor mensen die thuis wonen, maar door lichamelijke problemen of dementie steeds meer hulp nodig hebben. En voor ouderen die herstellen van een ziekte of operatie. Als onderdeel van uw revalidatie.

Wat kost dagbehandeling en dagbegeleiding?

De kosten voor dagbehandeling en dagbegeleiding worden vergoed als u een Wlz-indicatie of Wmo-beschikking hebt. Of vanuit uw zorgverzekering als u gebruik maakt van GZSP-zorg (Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen). Onze klantenservice legt precies uit wat voor u geldt.

Taxivervoer

Maakt u gebruik van dagbehandeling en dagbegeleiding vanuit de Wlz of Wmo? Dan regelen wij het vervoer voor u. De taxi haalt u op en brengt u na afloop weer veilig thuis.

Maakt u gebruik van de GZSP-zorg? Dan kunt u vervoer aanvragen via uw zorgverzekering. U betaalt wel een eigen bijdrage.