Behandeling thuis of op locatie

Onze gespecialiseerde behandelaren en therapeuten staan voor u klaar, ook als u thuis woont. Zij helpen u bij het beter leren omgaan met lichamelijke problemen of dementie. Zo kunt u zo comfortabel en prettig mogelijk thuis blijven wonen.

Onze behandelaren en therapeuten

Afhankelijk van uw hulpvraag komen onze behandelaren en therapeuten bij u thuis of u komt op een van onze behandellocaties. De behandelaar kijkt samen met u naar uw wensen en behoeften en wat voor u belangrijk is. Vervolgens stelt u samen doelen op. En een plan van aanpak om deze doelen te bereiken. Onze behandelaren geven ook advies aan uw familie of mantelzorger.

De fysiotherapeuten van zorggroep Maas & Waal zijn gespecialiseerd in problemen met bewegen bij ouder wordende mensen. De fysiotherapeut kan pijnklachten bestrijden of helpen uw spierkracht te vergroten. Met advies en oefeningen.

Waar kan fysiotherapie bij helpen?

  • Opbouwen van kracht, stabiliteit en conditie.
  • Revalideren na een operatie of hersenbloeding.
  • Verbeteren van lopen.
  • Verminderen van pijn.
  • Valpreventie.
  • In en uit bed komen of opstaan uit een stoel makkelijker maken.

Aan huis

Een ergotherapeut helpt u om zo zelfstandig mogelijk te zijn, zodat u thuis kunt blijven wonen. De ergotherapeut kijkt samen met u naar dagelijkse taken zoals wassen, aankleden, eten, schoonmaken, boodschappen doen, wandelen, koken, hobby’s, schrijven, administratie doen. De ergotherapeut zoekt samen met u naar manieren om deze taken zelfstandig te kunnen (blijven) doen. Dit kan door te oefenen, activiteiten/taken aan te passen en/of hulpmiddelen te gebruiken. De ergotherapeut kan samen met u hulpmiddelen uitproberen, zoals een rolstoel, scootmobiel of driewielfiets. Deze kunt u bijvoorbeeld bij een van onze locaties proberen.

Ook bieden wij EDOMAH

Ergotherapeut bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorger Aan Huis. EDOMAH is een programma dat gelijke aandacht schenkt aan zowel de cliënt met dementie als de mantelzorger. We bespreken uw thuissituatie en wensen om gerichte adviezen te kunnen geven zodat het samen thuis wonen zo lang mogelijk prettig en goed verloopt.

De logopedisten van zorggroep Maas & Waal zijn gespecialiseerd in problemen met spraak, taal, stem, gehoor, communicatie en eten en drinken (slikken) bij ouder wordende mensen. Met advies en oefeningen kan de logopedist u helpen om zelfstandiger te communiceren en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Onze diëtisten helpen u bij alle vragen rondom voeding en klachten die aan voeding gerelateerd zijn, zoals maag- en darmklachten.

Persoonlijk voedingsadvies
Heeft u weinig eetlust en last van gewichtsverlies? Of komt u juist te veel aan? De diëtiste brengt uw huidige eetpatroon in kaar en stelt samen met u een persoonlijk voedingsplan op. Dit plan sluit aan bij uw gewoonten en behoeften

De specialist ouderengeneeskunde behandelt en begeleidt oudere mensen met meerdere gezondheidsklachten tegelijk. Deze arts weet veel over de ziektes die vaker voorkomen bij het ouder worden.

Uw huisarts kan een specialist ouderengeneeskunde van zorggroep Maas & Waal raadplegen. De specialist ouderengeneeskunde kan een diagnose stellen, een onderzoek uitvoeren, advies geven of een behandelplan opstellen.

Samenwerking met verschillende experts en uw omgeving

De behandelaren van verschillende disciplines werken met elkaar samen om u zo goed mogelijk te helpen. Zo kan de fysiotherapeut een ergotherapeut of logopedist inschakelen als dit nodig is. Ook stemmen de behandelaren uw behandeling af met de wijkverpleegkundige en uw huisarts. En met uw familie of mantelzorger. Zodat zij ook met u kunnen oefenen en helpen waar nodig.

Kosten voor behandeling en therapie

De vergoeding voor de kosten van behandeling en therapie gaat meestal via uw zorgverzekering. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel u vergoed krijgt en op hoeveel behandelingen u nog recht hebt. Hieronder ziet u alvast algemene informatie over de vergoeding.

Fysiotherapie
Fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering. Bij een chronische aandoening kunnen de kosten voor een deel vanuit uw basisverzekering vergoed worden. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Ook voor fysiotherapie aan huis heeft u een verwijzing nodig. In alle andere gevallen heeft u geen verwijzing nodig.

Ergotherapie
Elk jaar wordt 10 uur ergotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van ergotherapie vallen onder het verplicht eigen risico. Bent u aanvullend verzekerd? Dan heeft u mogelijk recht op extra uren. Een verwijzing van uw (huis)arts is niet nodig.

Logopedie
Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten voor logopedie vallen onder het verplicht eigen risico. Een verwijzing van uw (huis)arts is niet nodig.

Diëtetiek
Elk jaar wordt 3 uur diëtetiek vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van diëtetiek vallen onder het verplicht eigen risico. Bent u aanvullend verzekerd? Dan heeft u mogelijk recht op extra uren. Een verwijzing van uw (huis)arts is niet nodig, behalve bij meerdere gezondheidsklachten tegelijk.

Heeft u een Wlz-indicatie met behandeling?

Dan worden de kosten van een behandelaar of therapeut via de Wet langdurige zorg vergoed.

Behandellocaties

Wij bieden behandeling aan in: