Dementie | Lichamelijke problemen

Alde Steeg

Welkom bij Alde Steeg! Verpleeghuis Alde Steeg bestaat uit vier woongebouwen met een grote binnenplaats in het hartje van Beuningen. In hoofdgebouw De Bongerd is een gezellig en sfeervol restaurant.

Wonen in Alde Steeg

In de buurt van de winkels en horeca van Beuningen liggen de vier woongebouwen van Alde Steeg: Bloesem, Morel, Kriek en De Bongerd. Met 50 appartementen en 12 groepswoningen biedt Alde Steeg plek voor zowel mensen met lichamelijke problemen als mensen met dementie. In het restaurant in De Bongerd kunt u lekker eten en andere bewoners ontmoeten. En in de zomer kunt u buiten zitten in de tuin op de binnenplaats.

De woongebouwen van Alde Steeg

Voorzieningen

  • Appartementen en groepswoningen
  • Restaurant in De Bongerd
  • Behandelruimtes
  • Tuin op de binnenplaats
  • Ruimte om iets te vieren
  • Centrum Beuningen om de hoek
  • Gratis Wifi
  • Gratis parkeergelegenheid op de binnenplaats

Neem een kijkje

Woningen

Een tweekamerappartement heeft een slaapkamer en woonkamer met een keukentje inclusief een koelkast. En een eigen badkamer met douche en toilet. De afmeting van de woonkamer is ongeveer 6,60 meter lang en 3,60 meter breed. In een aantal appartementen kunt u samenwonen met uw partner.

Impressie

In een groepswoning deelt u een huiskamer, keuken en badkamer met andere bewoners. U heeft wel een eigen zit-slaapkamer met een bed en een tafel met stoelen. De afmeting van de zit-slaapkamer is ongeveer 5 meter lang en 3,50 meter breed.

Impressie zit-slaapkamer

Inrichting

Standaard is elk appartement of zit-slaapkamer ingericht met een elektrisch verstelbaar bed, nachtkastje, kledingkast én een tafel met twee stoelen. Ook hangen er gordijnen en er ligt marmoleum of PVC op de vloer. Met uw persoonlijke spullen zoals foto’s, schilderijen of uw favoriete relaxstoel maakt u er echt úw thuis van.

Wilt u liever uw eigen meubels gebruiken? Ook dat is – in overleg – mogelijk. Houd er rekening mee dat er arbo-richtlijnen zijn waardoor bijvoorbeeld een hoog-laag bed echt nodig is.

Samen zorgen

Als u bij zorggroep Maas & Waal woont, zet u zoveel mogelijk uw leven voort zoals het thuis was. Met de ondersteuning van uw familie of mantelzorger(s). Doordat er steeds meer ouderen zijn die zorg nodig hebben, en steeds minder (zorg)medewerkers, kunnen wij niet alles doen. Daarom is het belangrijk om met uw familie, vrienden en bekenden te kijken wat samen wél mogelijk is.

Wat verwachten wij van uw familie of mantelzorger?

We gaan ervan uit dat uw familie, vrienden of mantelzorger bepaalde taken op zich (blijven) nemen. Dit kan zijn het organiseren van een ziekenhuisbezoek, een kappersafspraak, het doen van de administratie of het schoonmaken van uw kast(en) en koelkast.

Niet alleen de praktische ondersteuning is belangrijk, maar juist ook het creëren van waardevolle momenten samen. Van een fijne wandeling tot het doornemen van het laatste nieuws of het voeren van een gesprek. Ook kan het fijn zijn om samen met uw familie of vrienden deel te nemen aan groepsactiviteiten.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij ondersteunen u bij uw persoonlijke (basis) verzorging, verpleging en behandeling. Met aandacht en vakkundigheid. En we vormen graag samen met uw mantelzorger(s) één team. Waarbij we oog hebben voor de mogelijkheden van uw mantelzorger(s) en hen helpen met een goede balans.

Wegwijzer wonen

U gaat wonen bij zorggroep Maas & Waal. Wat is handig om te weten? Hoe zit het bijvoorbeeld met eten en drinken? Is er internet en tv? Mag ik mijn huisdier meenemen? In de wegwijzer wonen vindt u alle praktische informatie van A-Z.

U heeft een Wlz-indicatie nodig

Om in Alde Steeg te wonen, heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarin staat welke ondersteuning en zorg u nodig heeft. U vraagt de indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze indicatie (zorgprofiel 4 tot en met 8) kunt u zich aanmelden bij Alde Steeg.