Revalidatie- en behandelcentrum

Welkom bij Waelwick! Samen met u gaan we op weg naar herstel. Zodat u zo snel en zo veilig mogelijk weer thuis kunt wonen.

Revalideren bij Waelwick

Ons revalidatie- en behandelcentrum is bekend in de wijde omgeving. Er is plek voor 44 mensen om te revalideren. De locatie is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Voorzieningen

  • Kamers voor één of twee personen, met sanitair
  • Diverse oefenruimtes
  • Grote tuin met wandelpaden
  • Groene omgeving
  • Restaurant De Binnentuin met winkeltje
  • Klein winkelcentrum met supermarkt (400 m)
  • Gratis wifi in het hele gebouw
  • Gratis parkeren

Neem een kijkje

Kamers

We hebben kamers voor één of twee personen, met sanitair. Verschillend van grootte, met een tv, genoeg plek om spullen op te bergen en goede verlichting. Er is een gemeenschappelijke ruimte op de afdeling en een restaurant beneden, de Binnentuin. Hier kunt u eten en drinken, anderen ontmoeten, de krant lezen of spelletjes doen.

Revalidatiezorg

Het revalidatieteam heeft verschillende enthousiaste medewerkers, met elk hun eigen deskundigheid en talenten. Afhankelijk van uw revalidatie schakelen we ze in.

Bezoektijden

Er zijn geen vaste bezoektijden. Uw familie en vrienden kunnen u de hele dag en avond bezoeken, ook in ons restaurant de Binnentuin. We vragen wel aan u en uw bezoekers om rekening te houden met uw revalidatieschema, rustmomenten en de maaltijden Dit betekent dat therapie voorrang heeft en dat we een rustige omgeving op de afdeling belangrijk vinden. In overleg met u en de therapeut is bezoek welkom tijdens uw therapieën.

Samen zorgen

Wat u tijdens uw revalidatie bij ons leert, moet u thuis ook kunnen doen. De hulp van uw mantelzorger en andere mensen kan hierbij heel belangrijk zijn. Doordat er steeds meer ouderen zijn die zorg nodig hebben, en er steeds minder (zorg)medewerkers zijn, kunnen wij niet alles doen. Daarom is het belangrijk om met uw familie, vrienden en bekenden te kijken wat samen wél mogelijk is.

Wat verwachten wij van uw familie of mantelzorger?

We gaan ervan uit dat u of uw familie of mantelzorger bepaalde taken op zich nemen. Zoals het regelen van een ziekenhuisbezoek, een kappersafspraak, het doen van de administratie of het schoonmaken van uw kast(en) en koelkast.

Niet alleen de praktische ondersteuning is belangrijk. Ook en vooral het creëren van waardevolle momenten samen. Van een fijne wandeling tot het doornemen van het laatste nieuws of het voeren van een gesprek. Ook kan het fijn zijn om samen met uw familie of vrienden deel te nemen aan groepsactiviteiten en waar mogelijk aan therapieën.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij ondersteunen u bij uw persoonlijke (basis) verzorging, verpleging en behandeling. Met aandacht en vakkundigheid. Het is natuurlijk ook fijn en vertrouwd als uw familie of mantelzorger u hierbij helpt. Zo doen we samen wat nodig is.

Wegwijzer revalideren

Wilt u revalideren bij Waelwick? Of start u binnenkort? Dan heeft u misschien nog vragen. Welke voorzieningen zijn er? Wat moet ik zelf regelen en wat regelt zorggroep Maas & Waal voor mij? Hoe zit het met verzekeringen, tv, internet en telefoon? Revalideren bij Waelwick van A tot Z.