Huishoudelijke hulp

Soms is het lastig om alle huishoudelijke taken in huis zelf te doen. Dan is een paar extra handen welkom. De huishoudelijke hulp van zorggroep Maas & Waal ondersteunt u, zodat uw huis schoon, fris en opgeruimd is.

Wat kan ik verwachten van een huishoudelijke hulp?

Een huishoudelijke hulp komt bij u thuis en bekijkt samen met u waar u hulp bij nodig heeft. Daarbij gaan we uit van uw eigen kracht en mogelijkheden. Wat u zelf kunt, blijft u zelf doen of met hulp van mensen in uw omgeving. Wat u niet meer zelf kunt, neemt onze huishoudelijke hulp van u over. U kunt bijvoorbeeld zelf stoffen en de huishoudelijke hulp stofzuigt en dweilt de vloer voor u.

Vertrouwd gezicht

U krijgt een vaste huishoudelijke hulp waardoor u altijd een vertrouwd gezicht ziet. De hulp maakt afspraken met u over hoe vaak en wanneer de medewerker bij u langskomt. Heeft uw hulp vakantie? Is uw hulp langdurig ziek? Dan proberen we een vervangende hulp voor u in te plannen.

Waar kan een huishoudelijke hulp bij helpen?

Wij helpen u met huishoudelijke taken die u zelf niet meer kunt doen. Denk aan:

  • Stofzuigen en dweilen
  • Keuken schoonmaken
  • Wc en badkamer schoonmaken
  • De was doen
  • Strijken

Verpleging en verzorging

Heeft u persoonlijke verzorging en verpleging nodig? Zoals hulp bij uw medicatie of hulp bij het aan- en uitkleden of douchen? Dan kan een wijkverpleegkundige u helpen. Lees er meer over op onze pagina Wijkverpleging.

Voor wie is hulp bij het huishouden?

Voor ouderen in de gemeenten West Maas en Waal, Druten en Beuningen. U hebt hiervoor wel een Wmo-beschikking of Wlz-indicatie nodig. In de gemeente Beuningen bieden wij alleen hulp bij het huishouden als u een Wlz-indicatie heeft.

Kaart met de drie gemeenten, West Maas En Waal, Druten en Beuningen en de dorpen.

Wat kost hulp bij het huishouden?

De kosten voor hulp bij het huishouden worden vergoed als u een Wmo-beschikking of Wlz-indicatie heeft. U betaalt hiervoor wel een eigen bijdrage. Het CAK stelt uw eigen bijdrage vast en schrijft het bedrag van uw rekening.

Aanvragen huishoudelijke hulp

Het aanvragen van hulp bij het huishouden gaat meestal via uw gemeente. De gemeente waar u woont, biedt huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wilt u huishoudelijke hulp van zorggroep Maas & Waal? Geef dit door bij uw aanvraag bij de gemeente.

Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan informeert de gemeente ons en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Houd er rekening mee dat de goedkeuring van uw aanvraag enkele weken kan duren.

Wachttijd

Door het tekort aan medewerkers in de zorg, kan het voorkomen dat we uw aanvraag niet direct kunnen oppakken. U komt dan op een wachtlijst. Wij proberen u alsnog zo snel mogelijk te helpen.