Zorg en hulp regelen

Wij hebben voor u op een rij gezet hoe u ondersteuning en zorg kunt regelen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Aanvragen wijkverpleging

Zorggroep Maas & Waal is aangesloten bij Zorg in mijn Wijk. Dit is een centraal loket voor het aanvragen van wijkverpleging in de regio Nijmegen. Wij bieden wijkverpleging in de gemeenten West Maas en Waal, Druten en Beuningen. Ga naar Zorg in mijn Wijk en dien uw aanvraag direct online in.

Aanvragen huishoudelijke hulp

Het aanvragen van hulp bij het huishouden gaat meestal via uw gemeente. De gemeente waar u woont, biedt huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wilt u huishoudelijke hulp van zorggroep Maas & Waal? Geef dit door bij uw aanvraag bij de gemeente.

Afspraak met een behandelaar of therapeut

Wilt u een afspraak met een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist? Neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag met het regelen van een afspraak.

Personenalarmering aanvragen

U vraagt de personenalarmering rechtstreeks aan bij FocusCura. Dit kan via de website of telefonisch. Bij uw aanvraag worden persoonlijke en medische gegevens van u gevraagd. Dit is nodig voor een juiste afhandeling van een alarmoproep.

Hulpmiddelen aanvragen

Hulpmiddelen zoals een scootmobiel, rolstoel, douchestoel of woningaanpassing kunt aanvragen via uw gemeente (Wmo) of zorgverzekeraar. Zorggroep Maas & Waal heeft geen uitleenpunt voor hulpmiddelen. Via Medipoint kunt u online of via een winkel hulpmiddelen kopen of lenen.

Wijkverpleegkundige

Onze wijkverpleegkundigen adviseren u graag over het gebruik van hulpmiddelen. En ondersteunen u bij het gebruik ervan. Voorbeelden van hulpmiddelen die onze wijkverpleegkundigen regelmatig inzetten zijn: zorgassistent Tessa, een aantrek- en uitrekhulp voor steunkousen of een oogdruppelbril.

Aanmelden wonen met zorg

Om in een van onze woonlocaties te wonen, heeft u een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie nodig. Op basis van deze indicatie en uw zorgvraag kijken onze zorgbemiddelaars graag samen met u naar een geschikte plek met de best passende zorg.

Houd bij uw aanmelding rekening met wachttijden. De vraag naar zorg is groot en we hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar. Als er geen plek is, komt u op een wachtlijst.