Naar overzicht

"Het is een sport geworden"

20 feb 2024

Na Elisabeth is ook Alde Steeg enthousiast aan de slag gegaan met het verminderen van voedselverspilling. De doelstelling van woonlocatie Alde Steeg was om minimaal het goede voorbeeld van hun collega’s van woonlocatie Elisabeth te volgen. Zij hadden met 33% minder verspilling per dag al een heel mooi resultaat neergezet.

Geïnspireerd door hun collega’s bij Elisabeth in Beneden-Leeuwen én het besef hoeveel voedsel ze per dag moesten weggooien, werd het bij Alde Steeg in Beuningen een sport om elke dag minder te verspillen. “Inmiddels gooien we dagelijks maar liefst 72% minder weg, van 10 kg naar 3 kg per dag,” vertelt Mandy Jacobs, coördinator Facilitair.

Samen met Greendish onderzochten de medewerkers wat ze bij Alde Steeg aan voedsel verspillen. En wat dat omgerekend is in CO2, liters water en kosten.

Voorbeelden van concrete veranderingen