Naar overzicht

Zorg in mijn Wijk ook in gemeente Beuningen

02 apr 2024

Aanvragen voor wijkverpleging in de gemeente Beuningen komen voortaan binnen op één digitaal gezamenlijk aanmeldpunt. Samen met andere zorgorganisaties kunnen we zo aan meer cliënten zorg bieden.

Vanaf 2 april wordt het werkgebied van www.zorginmijnwijk.nl uitgebreid. Ook in de gemeente Beuningen gaat zorggroep Maas & Waal samen met andere zorgorganisaties aanvragen voor wijkverpleging opvolgen via één gezamenlijk digitaal aanmeldpunt. “Daardoor kunnen wij de zorg slimmer organiseren. En dus aan meer cliënten zorg bieden.”

De website www.zorginmijnwijk.nl is een resultaat van de regionale samenwerking van verschillende zorgorganisaties. Zorggroep Maas & Waal heeft samen met Buurtzorg, Interzorg, TVN Zorgt, Verian en ZZG zorggroep de handen ineengeslagen om de uitdagingen in de wijkzorg het hoofd te bieden. “In de wijkverpleging groeit de vraag harder dan we zorgprofessionals hebben”, vertelt Maaike Versteegh, manager Zorg en Welzijn bij zorggroep Maas & Waal. “Daarom hebben we gekeken hoe we de zorg samen slimmer kunnen organiseren om aan meer cliënten zorg te kunnen bieden. En hoe we tegelijkertijd de werkdruk van onze medewerkers in de wijk kunnen verlagen. Samenwerken is daarop het antwoord.”

Gemakkelijk en snel

Vanaf 2 april kunnen ook verwijzers en cliënten in Groesbeek, Nijmegen Noord en de gemeenten Beuningen en Wijchen terecht op www.zorginmijnwijk.nl. Daar vragen zij in drie stappen zorg aan. “Dat werkt makkelijk en snel”, aldus Maaike Versteegh. “Want via één plek bereiken zij alle betrokken zorgorganisaties. Zorg in mijn Wijk ontzorgt de aanvrager van wijkverpleging.”

Meer cliënten zorg bieden

In Nijmegen Dukenburg en de gemeenten Druten en West Maas en Waal vragen verwijzers en cliënten sinds vorig jaar januari al wijkverpleging aan via www.zorginmijnwijk.nl. Dat werkt goed. Iedere doordeweekse dag op een vast tijdstip bespreken de (wijk)verpleegkundigen van de samenwerkende zorgorganisaties kort de binnengekomen zorgaanvragen. “Samen bepalen ze wie de zorg kan leveren”, legt Maaike Versteegh uit. “Daarbij kijken ze ook naar efficiëntere rijroutes. Dat scheelt de wijkzorgmedewerkers kostbare tijd en het verlaagt de werkdruk. Op deze manier kunnen we aan meer cliënten wijkzorg bieden.”

Lees meer over onze wijkverpleging