lettergrootte wijzigen
06 nov 2020

Zelfstandig wonen in hartje Beuningen met VPT

Met de komst van het Volledig Pakket Thuis (VPT) worden de mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen verder verruimd. Ook als uw zorgbehoefte zodanig is, dat u een verhuizing naar een verpleeghuis overweegt. Denkt u in zo’n geval ook eens aan het Volledig Pakket Thuis van zorggroep Maas & Waal. Want daarmee kunt u zelfstandig blijven wonen, desgewenst met uw partner. En dat terwijl u aan huis nagenoeg dezelfde zorg en begeleiding ontvangt als in een verpleeghuis.

Wat is het Volledig Pakket Thuis?
Het Volledig Pakket Thuis, vaak afgekort tot VPT, biedt alle vormen van zorg die ook in een verpleeghuis worden geleverd. Maar dan gewoon bij u thuis. Welke zorg u ontvangt wordt bepaald op grond van uw zorgprofiel. Om in aanmerking te komen voor het VPT heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Het VPT kan bestaan uit de volgende vormen van zorg:

  • Verpleging
  • Persoonlijke verzorging
  • Begeleiding
  • Behandeling (Wlz-gerelateerd)
  • Vervoer naar behandeling en/of begeleiding
  • Verstrekken van eten en drinken
  • Schoonhouden van de woonruimte

Uw eigen huisarts
Net als in uw huidige situatie blijft uzelf de regie voeren over de zorg die u nodig hebt. Binnen de kaders van uw zorgprofiel maakt u samen met zorggroep Maas & Waal afspraken over de gewenste zorg. Niet alle zorg valt onder het Volledig Pakket Thuis. Huisartsenzorg, geneesmiddelen en tandheelkundige zorg blijven onder uw eigen ziektekostenverzekering vallen. Dat betekent bijvoorbeeld dat u gewoon ingeschreven kunt blijven bij uw eigen huisarts. Voor hulpmiddelen (bijvoorbeeld een rollator) en woningaanpassingen (zoals toiletbeugels) kunt u terecht bij de Wmo (via de gemeente) of uw ziektekostenverzekering.

Hier woont u met het Volledig Pakket Thuis
Vooralsnog richt zorggroep Maas & Waal zich met het Volledig Pakket Thuis op de nieuwbouwappartementen aan het Kerkplein in Beuningen. Naast verpleeghuis Alde Steeg bouwt Woonwaarts dertig levensloopbestendige appartementen (sociale huurwoningen*). Tien appartementen zijn gereserveerd voor huurders die het Volledig Pakket Thuis van zMW willen ontvangen. Zij betalen huur voor het appartement aan de wooncorporatie en ontvangen de zorg vanuit zorggroep Maas & Waal op basis van een Wlz-indicatie. U betaalt daarvoor de lage eigen bijdrage.**

Aanzicht Kerkplein.jpg

(Artist Impression opZoom architecten)

Rollatorvriendelijke appartementen aan het kerkplein
Op de locatie van de voormalige kringloopwinkel bouwt Woonwaarts een appartementengebouw met dertig sociale huurappartementen verspreid over drie woonlagen. Het gebouw beschikt ook over een ondergrondse parkeerkelder. Alle appartementen zijn rollatorvriendelijk. Dat betekent bijvoorbeeld dat er nergens in de appartementen hoge drempels liggen. Er zijn verschillende typen appartementen met een oppervlakte tussen de 60 en 70 m2, geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. De rollatorvriendelijke appartementen worden in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. Meer weten? Klikt u dan hier.

Iets voor u?
Natuurlijk zit er een grens aan wat thuis mogelijk is. Niet in alle gevallen is het Volledig Pakket Thuis de best passende vorm van zorg. Zorggroep Maas & Waal bekijkt samen met u welke manier van wonen het best aansluit bij uw zorgvraag.
Bent u geïnteresseerd in wonen in hartje Beuningen met een volledig pakket aan zorg bij u thuis en wilt u weten of u in aanmerking komt voor VPT-zorg van zorggroep Maas & Waal? Neemt u dan contact op met de medewerkers van Zorgbemiddeling via zMW Klantenservice 0487 - 59 96 66 of klantenservice@zmw.nl

* Om in aanmerking te komen voor deze appartementen dient uw totale huishoudinkomen niet meer dan € 39.055,- te zijn.
** U kunt berekenen wat uw eigen bijdrage is op www.hetcak.nl.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten