lettergrootte wijzigen
30 sep 2021

Week tegen Eenzaamheid van start

In Nederland wonen ongeveer 2,9 miljoen 65-plussers. Hiervan voelen maar liefst 900.000 mensen zich eenzaam. Een probleem dat ook landelijk aandacht verdient. Het Ministerie van VWS organiseert daarom de Week tegen Eenzaamheid 2021 die vandaag van start is gegaan. Door het hele land wordt tot en met 7 oktober extra aandacht gegeven het thema eenzaamheid en ontmoeting. Verbinding staat daarbij centraal.

Veel activiteiten
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid worden elk jaar honderden activiteiten georganiseerd waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Op de site van de Week tegen Eenzaamheid staan hulpmiddelen en tips voor het organiseren van activiteiten tegen eenzaamheid. Gelukkig is er steeds meer mogelijk om elkaar weer te ontmoeten.

Nieuwe V&VN-richtlijn
Eenzaamheid is een ingewikkeld en complex probleem. In de wijk signaleren verpleegkundigen en verzorgenden vaak als eerste eenzaamheid onder ouderen. V&VN merkte dat zorgprofessionals soms worstelen met de vraag hoe ze de juiste zorg kunnen bieden bij eenzaamheidsproblematiek. In opdracht van V&VN is daarom een nieuwe richtlijn gepubliceerd: Eenzaamheid onder Ouderen. De richtlijn staat boordevol tips en adviezen en er is een bijbehorende gesprekshandleiding die kan ondersteunen bij het gesprek over dit thema.

WeekTegenEenzaamheid_logo_RGBArtboard 1x.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten