lettergrootte wijzigen
10 sep 2018

Themamiddag over dementie in St. Elisabeth

Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Die dag hebben een aantal zorgverleners van zorggroep Maas & Waal aangegrepen om een themamiddag te organiseren rondom het thema Doen wat nodig is in dementiezorg. De middag is bedoeld voor alle belangstellenden uit de regio die meer willen weten over dementie. “We hopen dat mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers of familieleden deze themamiddag zullen bezoeken”, vertelt Patricia Brink, logopedist bij zMW. “Veel mensen uit deze doelgroep weten namelijk niet wat er allemaal aan ondersteuning mogelijk is als je dementie hebt. Daar willen we op Wereld Alzheimer Dagverandering in brengen.”

Ondersteuning thuis
De themamiddag, 21 september van 14 tot 17 uur, vindt plaats in de Plaza van St. Elisabeth, Beneden-Leeuwen. Daar zullen meerdere sprekers komen vertellen over dementie. “Mijn collega-logopedist gaat bijvoorbeeld in op het communiceren met een dementerende partner. Een van onze ergotherapeuten vertelt over ondersteuning bij alledaagse activiteiten in de thuissituatie. Daarnaast zoomen we ook in op de mogelijkheden die we als zorggroep Maas & Waal bieden om mensen thuis te ondersteunen, denk aan onze Thuiszorg en de Dagbehandeling.”

Goed informeren
Naast de verschillende sprekers wordt er ook alle ruimte geboden voor het stellen van vragen. En er is een informatiemarkt waar de belangstellenden meer informatie of folders kunnen krijgen. “Door mensen goed te informeren willen we voorkomen dat we als zorggroep Maas & Waal pas in beeld komen als mensen zo zwaar dementerend zijn dat ze moeten worden opgenomen. Dat is voor veel mensen echt een schrikbeeld – maar vaak ook de eindfase van een langer traject. Juist aan het begin daarvan kunnen wij met thuiszorg, dagbehandeling en paramedici ervoor zorgen dat mensen op een plezierige en veilige manier langer thuis kunnen blijven wonen. Dat is zowel in het belang van iemand met dementie zelf als voor zijn/haar partner of mantelzorger.”

Praktisch
Belangstellenden voor de themamiddag Doen wat nodig is in dementiezorg wordt vriendelijk verzocht zich aan te melden via alzheimerdag@zmw.nl of via T 0487 – 509 666.

Wereld Alzheimer Dag

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten