lettergrootte wijzigen
01 okt 2017

Theatervoorstelling 'Mantel van liefde en zorg'

Om te vieren dat er twintig jaar geleden initiatieven zijn genomen om palliatieve zorg opnieuw tot bloei te laten komen, heeft het Netwerk Palliatieve Zorg Rivierengebied Kees van der Zwaard opdracht gegeven een theatervoorstelling te maken. Mantel van liefde en zorg heet de voorstelling. Een verwijzing naar de letterlijke betekenis van palliatieve zorg dat mantel van zorg betekent.
Zorg die al eeuwen oud is maar in de loop der tijd verloren is gegaan - en weer teruggevonden. In onze tijd is palliatieve zorg sterk verbonden met de zorg rond het levenseinde. Zo zijn er groepen vrijwilligers palliatieve zorg actief, zijn er hospicevoorzieningen gebouwd en is er een netwerk van zorgaanbieders opgericht die samen de kwaliteit van zorg stimuleren. Ook kan er thuis intensieve zorg worden geleverd.

Het huidige palet aan mogelijkheden is voor het Netwerk Palliatieve Zorg Rivierengebied een reden voor een feestje. En dat wordt gevierd door het aanbieden van de theatervoorstelling. Belangstellenden zijn van harte welkom om 'De mantel van liefde en zorg' op woensdag 11 oktober bij te wonen. De voorstelling is te zien in Vrijthof (zaal De Binnenhof) in Tiel van 19.30 tot 21.00 uur.

Wilt u de theatervoorstelling bijwonen, dan graag wel even aanmelden voor 4 oktober a.s. via de website van het Netwerk Palliatieve zorg RivierengebiedAanmelding is op volgorde van binnenkomst. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw inschrijving.

Voorafgaand aan de theatervoorstelling kunt u een rondleiding krijgen door een hospice. De rondleidingen vinden plaats tussen 18.30 tot 19.30 uur. Ook hiervoor ontvangt het netwerk graag vooraf uw aanmelding. Vóór 4 oktober a.s. kunt u een e-mail sturen aan npzrivierengebied@szr.nl. U ontvangt na 4 oktober a.s. een bevestiging met indeling van de groepen.

Euthanasie

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 april 2022 Hoe gaat het met de mantelzorgers van mensen met dementie?

    ​Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland onderzoekt wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij voor zorgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg invullen. Lees meer >