27 okt 2016

Spelen met de Tovertafel

De Tovertafel is dus eigenlijk geen tafel. Het is een box die boven een tafel wordt opgehangen en daarop interactieve lichtprojecties projecteert in de vorm van spellen. Deze spellen zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. Sensoren meten de hand- en armbewegingen, en de spellen reageren daarop. 

Er zijn verschillende spelletjes te doen. Zo kunnen de spelers 'overgooien' met een strandbal, fladderende vlinders vangen, herfstbladeren wegvegen of visjes vangen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau: sommige bewoners staan op en reiken over tafel, anderen volgen de bal met hun ogen en steken eerst voorzichtig hun hand uit.

De Tovertafel probeert niet alleen mensen in beweging te krijgen, ook wordt de sociale interactie tussen bewoners gestimuleerd. Het prettige is dat de spellen van de Tovertafel ook door bewoners zelfstandig gespeeld kunnen worden.

Op dit moment worden de mogelijkheden van de Tovertafel verkend op de verschillende afdelingen van Lauwegaard in St. Elisabeth.

Op een van onderstaande filmpjes is te zien hoe de Tovertafel werkt: 
https://www.youtube.com/watch?v=oCV1iXrmjkM
https://www.youtube.com/watch?v=ro7gnix2XjA

Tovertafel.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 30 juni 2021 Bestuurder zMW neemt na 21 jaar afscheid

    Op 8 juli neemt Bert van Lingen afscheid als bestuurder van zMW. Hij heeft de organisatie door grote veranderingen geloodst. Altijd met zorg voor een solide bedrijfsvoering en oog voor bewoners en medewerkers. Lees meer >