lettergrootte wijzigen
05 sep 2019

Rondje door de regio met SilverFit

Van Boven-Leeuwen over de dijk naar Beneden-Leeuwen, via de Dijkstraat naar de Rozenstraat, over de parkeerplaats van St. Elisabeth, langs de kerk en over de Zandstraat om vervolgens via de Molenlaan weer naar de dijk te gaan richting Wamel en Dreumel. Zo loopt de vanmorgen feestelijk in gebruik genomen Waalroute voor de Silverfit. Een initiatief van de cliëntenraad, financieel mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Hey-Acker. “Maar belangrijker misschien nog wel,” vertelt Marian van Leeuwen van de cliëntenraad van St. Elisabeth, “is dat deze route door de omgeving een idee is van de bewoners dat is opgepikt en aangekaart door de vrijwilligers die de transfers uitvoeren.”

Vraag van bewoners
Even terug naar oktober 2018. Toen werd er op verschillende locaties van zorggroep Maas & Waal een SilverFit geplaatst, een hometrainer voorzien van sensoren. Deze sensoren zijn gekoppeld aan een routefilm op het bijbehorende beeldscherm. Als gebruiker van de Silverfit heb je zo invloed op de snelheid waarmee je de route aflegt. Fiets je langzaam, dan ga je ook op het beeldscherm niet zo snel. “De Silverfit heeft allerlei routes, van de Rocky Mountains tot Lourdes. Maar eentje van hier in de buurt was er niet. Bewoners vroegen daar wel naar, hoorden wij van de vrijwilligers die de transfers uitvoeren. En dat bracht ons op het idee om zelf een film te laten maken.”

Vrienden van De Hey-Acker
Enkele maanden later is het zover en is de film die in de wandelgangen tot Waalroute is omgedoopt feestelijk gepresenteerd in de Plaza en de fysioruimte van St. Elisabeth. Mevrouw Van Kruijsbergen, oud-bewoonster van De Hey-Acker, mocht het lint doorknippen waarmee de film officieel in gebruik werd genomen. “De Vrienden van De Hey-Acker, het vroegere verzorgingshuis hier in Beneden-Leeuwen, staan op het punt hun stichting op te heffen. Met het geld dat zij nog in kas hadden hebben zij deze film gesponsord.”

Maasroute
Niet alleen een prachtig gebaar en welbesteed geld, ook was er daardoor geld over voor een tweede film voor St. Elisabeth. “Net als alle andere locaties van de Zorggroep, hebben wij geld ontvangen van de raad van bestuur om een routefilm van de omgeving te maken. We hebben Maaike Versteegh gevraagd of we dat bedrag mochten besteden aan een Maasroutefilm. In St. Elisabeth wonen immers ook veel mensen uit de Maasdorpen. Dat verzoek is toegekend en vorige week is er een tweede film, de Maasroute, opgenomen. En weet je wat nu zo fijn is? Niet alleen de bewoners van St. Elisabeth maar alle bewoners van zorggroep Maas & Waal hebben daar plezier van. Want de routefilms mogen op alle zMW-locaties gebruikt worden.”

Ook de locaties De Kasteelhof, Alde Steeg en Klein Waelwick krijgen een routefilm van hun eigen omgeving. Deze zullen binnen enkele weken in gebruik genomen worden.

 

20190905_104038.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten