lettergrootte wijzigen
30 mrt 2020

Regionaal Coronateam Wijkverpleging van start

Alle aanbieders van wijkverpleging in de regio Rijk van Nijmegen (waaronder zMW) hebben de handen ineengeslagen in de strijd tegen het coronavirus. Op regionaal niveau is een wijkverplegingsteam ingericht dat uitsluitend cliënten die bewezen besmet zijn met het coronavirus thuis verpleegt.

ZZG zorggroep, Verian, Interzorg, Allerzorg, TvN zorgt en zorggroep Maas & Waal zijn de initiatiefnemers van het Regionaal Coronateam Wijkverpleging dat afgelopen zaterdag van start is gegaan. Het hoofddoel van dit regionale coronawijkverplegingsteam is om verspreiding van het virus te voorkomen. Dat gebeurt door bij de instroom van cliënten de bewezen coronapatiënten te scheiden van overige cliënten en onder te brengen in dit regionale coronateam voor wijkverpleging.

Doordat steeds dezelfde zorgprofessionals bij cliënten komen die besmet zijn met het coronavirus, vermindert de kans dat het virus via zorgmedewerkers wordt verspreid. De zorgprofessionals uit het regionale coronateam komen immers niet bij cliënten thuis die geen coronabesmetting hebben.

Ook kan er efficiënter met beschermende materialen worden omgegaan. De zorgprofessionals gaan van de ene naar de andere besmette cliënt en kunnen hun beschermende kleding daardoor aanhouden.

Het onlangs ingerichte regionale team van twaalf zorgprofessionals opereert los van andere wijkteams in de regio. Binnen dit team worden de krachten gebundeld van de regionale organisaties – zowel menskracht als kennis en deskundigheid. Medewerkers van het team verzorgen zowel met het coronavirus besmette cliënten van hun ‘eigen’ organisatie als besmette cliënten van de andere thuiszorgorganisaties.

Op dit moment is het eerste Regionale Coronateam Wijkverpleging actief. Er hebben zich vanuit de deelnemende aanbieders van wijkverpleging zoveel medewerkers (vrijwillig) aangemeld, dat het mogelijk is om indien nodig op te schalen naar maximaal drie teams.

 

corona-virus-4932576_960_720.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 mei 2023 Het regent bij zMW!

    Gisteren, 12 mei, was het De Dag van de #Zorg, maar al de hele week stond in het teken van deze dag. Collega's kregen van hun leidinggevenden een cadeaudoos, met een zMW-paraplu, een kaart met een cadeaubon, en een doosje #complimenten. Lees meer >