lettergrootte wijzigen
31 okt 2016

Nieuwe gebouwen Alde Steeg: en we noemen ze...

Een heuse commissie, met daarin afgevaardigden uit de cliëntenraden van Alde Steeg en Waelwick, de zorg en de activiteitenbegeleiding, heeft zich gebogen over welke namen de gebouwen zouden moeten krijgen. Het uitgangspunt daarbij was namen die passen bij de omgeving, de streek.

De namen die zijn voorgedragen, hebben alle een link met boomgaarden. Op de grond waar de gebouwen van Alde Steeg nu staan, stonden vroeger namelijk rijen fruitbomen. Niet voor niet is het adres van Alde Steeg de ‘Bongerd’-straat.

Bongerd is dan ook de naam voor het gebouw waar ook het restaurant is gevestigd. De overige gebouwen hebben namen gekregen die op het fruitthema voortborduren: Bloesem, Morel en Kriek.

Hoewel ieder gebouw nu zijn eigen naam heeft, zal de naam Alde Steeg ook blijven bestaan. Als aanduiding voor de locatie in het geheel.

MW_B_0205.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 april 2022 Hoe gaat het met de mantelzorgers van mensen met dementie?

    ​Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland onderzoekt wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij voor zorgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg invullen. Lees meer >