lettergrootte wijzigen
31 okt 2016

Nieuwe gebouwen Alde Steeg: en we noemen ze...

Een heuse commissie, met daarin afgevaardigden uit de cliëntenraden van Alde Steeg en Waelwick, de zorg en de activiteitenbegeleiding, heeft zich gebogen over welke namen de gebouwen zouden moeten krijgen. Het uitgangspunt daarbij was namen die passen bij de omgeving, de streek.

De namen die zijn voorgedragen, hebben alle een link met boomgaarden. Op de grond waar de gebouwen van Alde Steeg nu staan, stonden vroeger namelijk rijen fruitbomen. Niet voor niet is het adres van Alde Steeg de ‘Bongerd’-straat.

Bongerd is dan ook de naam voor het gebouw waar ook het restaurant is gevestigd. De overige gebouwen hebben namen gekregen die op het fruitthema voortborduren: Bloesem, Morel en Kriek.

Hoewel ieder gebouw nu zijn eigen naam heeft, zal de naam Alde Steeg ook blijven bestaan. Als aanduiding voor de locatie in het geheel.

MW_B_0205.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 22 augustus 2022 We doen mee aan een kwaliteitsonderzoek naar het voorschrijven van antibiotica

    Samen met het Amsterdam UMC voert zorggroep Maas & Waal vanaf september een kwaliteitsonderzoek uit naar het voorschrijven van antibiotica binnen onze zorggroep. De gegevens van een groot aantal verpleeghuizen worden vervolgens met elkaar vergeleken. Zo’n vergelijking zorgt voor nieuwe kennis en inzichten waarvan onze artsen kunnen leren. Lees meer >