lettergrootte wijzigen
24 apr 2020

Koninklijk onderscheiden!

Vanochtend heeft Wil van der Zandt, ruim 30 jaar vrijwilliger bij zorggroep Maas & Waal, een wel heel bijzonder telefoontje (of eigenlijk een 'videobelletje') ontvangen van de burgemeester van West Maas en Waal, Vincent van Neerbos. Hij vertelde dat 'onze' Wil een Koninklijke Onderscheiding ontvangt voor haar jarenlange inzet en grote maatschappelijke betrokkenheid. Wil is nagenoeg alle dagen van de week aanwezig in St. Elisabeth. Daar helpt zij bij het verzorgen van de maaltijden en biedt zij ondersteuning bij allerlei activiteiten. Zij is altijd in voor een praatje en zorgt met haar aanwezigheid voor veel gezelligheid.

Ook buiten zMW is Wil maatschappelijk betrokken. Zo is zij sinds 1989 actief als vrijwilliger bij activiteiten van Seniorenvereniging 50+ in Beneden-Leeuwen. Ze is begeleider bij jeu de boules en bingo en helpt bij het koffieschenken en het klaarzetten van de zaal voorafgaand aan activiteiten.

Burgemeester Vincent van Neerbos: "Het is jammer dat de Lintjesregen dit jaar niet door kan gaan op de manier zoals wij die gewend zijn. Ik ga ervan uit dat we op een later moment dit jaar alsnog de kans krijgen om onze gedecoreerden op een feestelijke manier in het zonnetje te zetten.”
Daar gaan wij ook van uit. Maar nu alvast feliciteren wij Wil met haar welverdiende onderscheiding!

Initiator van de Koninklijke onderscheiding was de heer Hans Bauer, een bewoner van Elsenburcht 1 (St. Elisabeth). Hij is helaas op 5 maart overleden. De heer Bauer is nog wel door Diana van Olderen, coördinator van de vrijwilligers binnen zMW, op de hoogte gesteld van het heugelijke feit dat zijn aanvraag zou worden gehonoreerd.

Wil van der Zandt

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten