lettergrootte wijzigen
15 mrt 2021

Elsenburcht 3 heet nu Beukenhof

Een dagje eerder dan gepland is op maandag 15 maart door Elsenburcht 3 de naam Beukenhof officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke onthulling, inclusief een lint dat werd doorgeknipt, confetti en taart natuurlijk. Monique Moonen, activiteitenbegeleidster op Beukenhof, vertelde dat bijna alle bewoners aanwezig waren. “We hebben in verband met de coronamaatregelen wel de viering binnen de cohorten gehouden. Maar iedereen had er duidelijk zin in. Dat was fijn om te zien.”

Zorgen over post
Hoewel de meeste bewoners enthousiast zijn over de nieuwe naam, waren er ook kleine zorgen. Komt de post nog wel aan? Hoe krijgt mijn familie te horen over de naamswijziging? "Die zorgen hebben we vrij eenvoudig kunnen wegnemen. Want de post wordt nog steeds geadresseerd aan St. Elisabeth op de Rozenstraat en vervolgens verdeeld door de gastvrouwen van de receptie."
Daarnaast hebben de bewoners alle begrip voor de naamsverandering. "Er was toch wel regelmatig verwarring over bestellingen die op Elsenburcht 0 of 1 werden geleverd terwijl ze voor ons bedoeld waren. En ook voor bezoekers is nu duidelijk waar ze moeten zijn.”

Lekker praktisch
De keuze voor de naam Beukenhof is heel praktisch geweest. Enerzijds heeft men voor Beukenhof gekozen omdat de naam in de lijn ligt van de naam van andere afdelingen (Elsenburcht en Lauwegaard). Daarnaast kijken bewoners en medewerkers vanuit Beukenhof op beukenbomen en beukenhagen die rondom het parkeerterrein staan. De naam Elsenburcht blijft in gebruik voor Elsenburcht 0, 1 en 2.

Beukenhof_1 kopie.jpg

Iets positiefs
Op beide etages die tot Beukenhof behoren werd de naam ceremonieel onthuld door een bewoner. Nadat het lint was doorgeknipt en het doek van de nieuwe belettering was gehaald werd er gezellig koffiegedronken en taart gegeten. “De sfeer was door de corona-uitbraak op Elsenburcht 1 best wel een beetje prikkelbaar de afgelopen tijd”, vertelt Monique. “Nu gebeurde er weer eens iets positiefs. En dat voelde je. Ja, het was echt een heel leuke middag.”

Beukenhof_2

 

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten