lettergrootte wijzigen
25 mei 2017

Eigen regie leidt tot smart-tv

Sinds anderhalf jaar draait binnen zorggroep Maas & Waal het project Doen wat nodig is! Daarmee wordt extra ingezet op zelf- en samenredzaamheid van cliënten, die daarmee een eigen, persoonlijke invulling kunnen geven aan het wonen en leven in een zorginstelling. “Daaruit werd duidelijk dat de bewoners van Elsenburcht 1 met name ’s avonds meer behoefte hebben aan leuke bezigheden”, vertelt Resy van Mulukom, leidinggevende binnen St. Elisabeth. Een slimme televisie, een zogenoemde Smart-tv waarop apps geïnstalleerd kunnen worden en films via YouTube en Netflix gekeken kunnen worden, zou in die behoefte kunnen voorzien.

Waardigheid en Trots
Toen de bewoners uit het VWS-programma ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ per persoon een bedrag ontvingen bestemd voor de persoonlijke invulling van een activiteit, kwamen medewerkers Marijke Driessen en Thea Cornelissen met het idee om het geld bij elkaar te leggen en daarmee een slimme televisie aan te schaffen. “Zij zijn daarop samen met een aantal bewoners en een cliëntenraadslid naar de plaatselijke Electroworld gegaan. Toen bleek dat het budget van onze bewoners niet toereikend was, heeft de elektronicawinkel het resterende bedrag voor haar rekening genomen.”

Feestelijk tintje
De installatie van de slimme televisie bleek nog niet zo eenvoudig. “Iets wat wij totaal niet hadden voorzien”, vertelt Resy van Mulukom. “Met de snelle en flexibele hulp van de afdelingen ICT en Facilitair van zorggroep Maas & Waal werd ook die laatste hobbel genomen. Wat natuurlijk helemaal past in ons project Doen wat nodig is!”

En zo kon de slimme televisie in gebruik worden genomen. Om dat moment een feestelijk tintje te geven, verzorgde De Heerlijkheid uit Horssen een buffet voor de ouderen en medewerkers van Elsenburcht 1. JVG Fotografie was aanwezig voor het maken van enkele foto’s. “Geweldig hoe al die ondernemers hebben bijgedragen aan iets wat er voor onze bewoners echt toe doet. Dit laat zien hoe we met elkaar wensen en behoeften van ouderen realiseren!”

Smart-tv Elsenburcht.jpg

Foto met dank aan JVG Fotografie.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >