lettergrootte wijzigen
08 mei 2017

Bruisende theatervoorstelling in Alde Steeg

Op donderdag 4 mei bracht stichting Vivendi een geweldige voorstelling op de planken in Alde Steeg. De bewoners werden in het theaterstuk 'Zoals het klokje thuis tikt' meegenomen naar de periode kort na de Tweede Wereldoorlog. Ze zagen hoe hoofdrolspeelster Sophie na het verlies van haar man in de oorlog thuiskomt in haar (kleine) dorp en een frisse start wil maken. In het ziekenhuis waar ze werkt, ontmoet ze Greetje die smoorverliefd is op Klaas. Ze ziet tot welke weerstand dat leidt bij de moeder van Greetje. Want twee geloven op één kussen...

Deze setting bracht volop herinneringen aan vroeger met zich mee. Niet in het minst omdat de voorstelling (gespeeld door Thomas Kuipers, Astrid Nijssen en Julia Berendse van Stichting Vivendi) muzikaal werd omlijst met liedjes uit de jaren vijftig en zestig, zoals We'll meet again, Droomland en Spiegelbeeld (begeleid door Joep van Leeuwen op de toesten).

Tijdens het optreden werden de bewoners getrakteerd op een heerlijk soepje, hapjes en drankjes. Het initiatief voor deze voorstelling is genomen door de Vrienden van Alde Steeg die hiervoor de handen ineen hebben geslagen met Expert Beuningen.

Al met al een heerlijke middag zo onderschrijft een reactie op de Facebookpagina van de Vrienden van Alde Steeg. "Wat was het weer een geslaagde middag en een geweldige voorstelling! Stichting Vivendi wat weten jullie geweldig aan te sluiten bij de belevingswereld van de ouderen. Het is zo mooi om te zien hoe jullie met jullie muzikale optreden mensen weten te roeren tot een (schater)lach en een traan. GEWELDIG!!"

 

Theatervoorstelling_AS1.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >