lettergrootte wijzigen
24 jan 2017

Bruggenbouwers gezocht!

Niet iedereen lukt het om zelfstandig contacten op te bouwen. Voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking kan dit bijvoorbeeld lastig zijn. Om dit soort mensen op weg te helpen, zoeken Stichting Perspectief en MEE Gelderse poort vrijwillige bruggenbouwers. Mensen die anderen helpen bij het ontmoeten van buurtbewoners of meedoen in de buurt.

De vrijwillige bruggenbouwers doen dit door mensen te coachen. Je stelt bijvoorbeeld mensen aan elkaar voor, je oefent met nieuwe situaties of je gaat zelf mee naar nieuwe activiteiten om daar een bruggetje te slaan naar anderen.

Ben jij gemiddeld één uur in de week beschikbaar, gedurende een traject van 20 weken, kun je goed luisteren, durf je vragen te stellen, en vind je het leuk om jezelf overbodig te maken door anderen te coachen, meld je dan aan voor het project Aangenaam kennis te maken!

Valerie Bekkers valeriebekkers@stg-perspectief.nl of 024-6750939 of bij Michelle Coenen m.coenen@meegeldersepoort.nl

betereengoedebuurdaneenverrevriend.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 april 2022 Hoe gaat het met de mantelzorgers van mensen met dementie?

    ​Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland onderzoekt wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij voor zorgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg invullen. Lees meer >