lettergrootte wijzigen
15 jun 2017

Braderie op Alde Steeg

Het nieuwe Alde Steeg: in een periode van vier jaar bouwen zijn er vijf moderne, ruimtelijke gebouwen gerealiseerd rondom een sfeervol binnenplein. Dat vormde op donderdag 15 juni het decor van een bruisende braderie, speciaal georganiseerd voor de cliënten van de Alde Steeg. Want vanzelfsprekend draaide de officiële opening helemaal om hen. 

Tussen 14 en 17 uur werden de cliënten van Alde Steeg verwelkomd door 18 kraampjes, bemenst door verenigingen en lokale ondernemers. Deze waren benaderd door het organiserend comité van activiteitenbegeleiders, vrijwilligers, cliënten en anderen, en voelden er wel voor om op hun manier bij te dragen aan een stralende dag voor de bewoners van Alde Steeg. Een prachtig voorbeeld van sociale verbondenheid! Met muntjes, uitgereikt door zorggroep Maas & Waal, konden cliënten bijvoorbeeld een ijsje halen, Oudhollandse spelletjes doen of lekkernijen kopen. 

Maar de braderie bood meer. Muziek van The Melody Players afgewisseld door een optreden van de volksdansgroep Cadans, een modeshow van oude klederdrachten door de historische vereniging uit Beneden-Leeuwen, en een dansoptreden van dansgroep Confidance. En binnen in het restaurant, gelegen in de Bongerd (het hoofdgebouw van Alde Steeg) was een fotografe aanwezig om portretten te schieten en werd een film vertoond over de totstandkoming van de nieuwbouw. 

Alle cliënten die enigszins in staat waren om de opening bij te wonen, waren aanwezig. Veelal vergezeld door een familielid en anders door een vrijwilliger. "We wilden natuurlijk wel dat iedereen aanwezig kon zijn", vertelt Anouk van Kraaij, activiteitenbegeleidster in Alde Steeg, en een van de vele organisatoren van de braderie. "Daarom hebben we ook vrijwilligers gevraagd om bewoners te begeleiden." 

De opening zou niet officieel zijn zonder een officiële openingshandeling. Na een kort welkomstwoord door de bestuurder van zorggroep Maas & Waal, Bert van Lingen, lieten verschillende bewoners een witte duif los. Mooi symbolisch voor liefde, trouw, vrede en vernieuwing die samenkomen in het vernieuwde Alde Steeg.

IMG_8535 kopie.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten