lettergrootte wijzigen
07 okt 2020

Bezoek aan locaties zMW? Mondkapje mee!

Om bewoners en medewerkers van zorggroep Maas & Waal te beschermen tegen het coronavirus zijn bezoekers en leveranciers sinds afgelopen vrijdag verplicht een mondkapje te dragen.

Ook zorgmedewerkers gaan zich extra beschermen tegen het virus. In contact met bewoners waar de 1,5-meterregel niet kan worden nageleefd, dragen medewerkers ook een mondkapje. In dit geval betreft het een medisch mondmasker. In specifieke situaties hebben medewerkers de vrijheid om in overleg met bewoner, naasten en collega's daarvan af te wijken. Bijvoorbeeld wanneer een bewoner heel erg angstig wordt bij het zien van een medewerker met mondmasker. In dit soort gevallen wordt een zorgvuldige afweging gemaakt tussen welzijn, vrijheid, gezondheid en veiligheid.

De mondkapjesmaatregel is in gezamenlijkheid genomen met andere zorginstellingen in de regio, zoals ZZG zorggroep, Waalboog en LuciVer. Net als deze zorgorganisaties ziet zMW een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met het coronavirus.

Het dragen van een mondkapje is een van de maatregelen die zMW neemt om het virus buiten de zorglocaties te houden. Deze maatregel is een aanvulling op de geldende maatregelen zoals het houden van afstand, desinfecteren van handen, en hoesten en niezen in de elleboog.

Hier leest u een actueel overzicht van alle maatregelen voor een vrij en veilig bezoek aan onze locaties.

IMG_0597 kopie.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >