lettergrootte wijzigen

Afleiding is altijd goed

Mevrouw Engel en meneer Croonen

Mevrouw Engel en meneer Croonen wonen beiden in Bloesem, een van de huizen van Alde Steeg. Ze kennen elkaar nog van Waelwick, waar ze eerst woonden, maar vooral van het Rummikuppen. Mevrouw Engel, terwijl ze wijst naar meneer Croonen: “Hij doet graag Rummikub. Ik heb het pas geleerd, maar vind het prachtig!”

Iedere dag speelt meneer Croonen Rummikub. Daar begon hij mee op uitnodiging van een andere cliënt. “Mevrouw Boerboom vroeg me: Hent, kun jij Rummikuppen? En zo is het gekomen. Ik ben een grote sportfanaat, maar zelfs Studio Sport op zondagavond heb ik ervoor opgegeven.”

Meneer Croonen vindt het belangrijk om bezig te zijn. “Het contact met anderen is leuk en een onderbreking van de dag.” Toch doet hij niet aan alle activiteiten die worden georganiseerd mee. “Ik ben doof, dus bloemschikken vind ik leuk, maar aan gezamenlijke gesprekken en muziekavonden doe ik niet mee. Als iedereen begint te klappen, moet ik vragen waarom. Nee, dat doe ik niet.”

Mevrouw Engel daarentegen is overal voor in. “Twee keer per week hebben we gym hier in de huiskamer. En gisteren ben ik gaan sjoelen tijdens de spellenmiddag. Dat was in het restaurant. Dan komt Esther (activiteitenbegeleidster, red.) vragen wie mee wil doen. Ik doe eigenlijk overal wel aan mee. Als je op je stoel blijft zitten, kom je nergens. Afleiding is altijd goed.”

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier