lettergrootte wijzigen

Wat doen wij in het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum?

ZMW_E_0070.jpg

Een gedreven multidisciplinair team van behandelaars, therapeuten en zorgmedewerkers maken zich in het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum samen sterk voor een spoedig herstel of een versterkte conditie van cliënten. Het uitgangspunt daarbij is een gemotiveerde cliënt.

Het verblijf binnen het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum is gesteld op maximaal drie maanden met een mogelijkheid voor verlenging van nog eens drie maanden. Na ontslag zorgt zorggroep Maas & Waal voor een warme overdracht naar de huisarts. Waar nodig of gewenst kan de behandeling poliklinisch of thuis worden voortgezet. Ook mantelzorgers worden nauw bij de revalidatie en overdracht betrokken.

De toegankelijkheid van geriatrische revalidatie is verruimd voor huisartsen. Daarmee zijn er meer mogelijkheden om cliënten vanuit de thuissituatie onder strikte voorwaarden te verwijzen naar het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum. De voorwaarden zijn:

 • De spijtoptantenregeling: binnen een week na ontslag uit het ziekenhuis kan een spijtoptant nog aanspraak maken op verblijf geriatrische revalidatie.
 • Geriatrische revalidatie is toegankelijk na een geriatrisch assessment in het ziekenhuis zonder dat er sprake hoeft te zijn van een voorgaand verblijf in het ziekenhuis.

 

 • Groepstherapie

  Oefenen in het gezelschap van gelijkgestemden werkt inspirerend en motiverend. Binnen het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum wordt in groepsvorm gerevalideerd in onder meer een kookclub, een breinclub en een zogenoemde handenclub.

 • Individuele therapie

  Naast groepstherapie bestaat een revalidatietraject ook uit individuele behandelingen. Deze vinden plaats onder begeleiding van de therapeut(en) en vormen vaak de opmaat naar oefeningen die de cliënten zelfstandig op ieder moment van de dag kunnen doen.

 • Geriatrische dagbehandeling

  Na ontslag uit het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum zijn er mogelijkheden om de behandeling voort te zetten via de geriatrische dagbehandeling, poliklinische behandelingen en behandelingen in de thuissituatie. De dag- en poliklinische behandeling vinden plaats in onze locaties in Beneden-Leeuwen (St. Elisabeth), Druten (De Hof) en Waelwick (Ewijk).

 • Locatie

  Het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum (locatie Waelwick) is gelegen in Ewijk, 10 autominuten ten westen van Nijmegen. De goede bereikbaarheid en snelle aanrijroute, zowel per auto als openbaar vervoer, maakt het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum tot een serieus alternatief voor revalideren in Nijmegen.

 

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten