“Misschien ga ik in de toekomst wel verpleegkunde doen”

Erna Bekker

Erna Bekker uit Culemborg is als talent van de Talententour bij zorggroep Maas & Waal terechtgekomen. Na een reorganisatie bij haar vorige werkgever stond Erna op straat, samen met twaalf andere collega’s. Via via kreeg ze een oproepbaan in het St. Anthonis Ziekenhuis in Nieuwegein. Zo maakte ze kennis met de zorg: “Iets wat ik als kind graag wilde.” Via UWV en het Leerwerkloket werd Erna geïnformeerd over de Talententour in de zorg. “Ik heb me ingeschreven en werd na de voorselectie door het Leerwerkloket uitgenodigd voor de informatieochtend en een korte sollicitatietraining. Het sollicitatiegesprek bij zorggroep Maas & Waal verliep daarna goed.”

Erna werd geselecteerd en mocht drie maanden lang meedoen aan de Talententour. “Ik werd geplaatst in St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen. Daar werkte ik eerst in de Plaza, de centrale ruimte van Elisabeth waar het restaurant is gevestigd en activiteiten worden georganiseerd. Leerzaam, maar niet helemaal mijn ding. Daarna assisteerde ik zes weken in de keuken – nog steeds op zoek naar mijn ideale functie. Vervolgens ging er een wereld voor mij open: ik mocht meelopen met de zorg. Ik geniet van het contact met de bewoners. Ze zijn zo ontspannen. Dat geeft rust, ook al ren en vlieg je de dag door.”

Inmiddels volgt Erna de BBL-opleiding tot verzorgende op het ROC Rivor. Dat betekent vier dagen werken bij St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen en een volle dag de schoolbanken in. Daarna hoopt ze als verzorgende aan de slag te kunnen. “Misschien ga ik in de toekomst zelfs nog wel verpleegkunde doen. Wie weet wat er op mijn pad komt?” Wel even anders dan de kantoorbaan die ze voor haar switch naar de zorg had.


(In 2017 zal er geen Talententour plaatsvinden, red.)

Direct contact?

HRM & Organisatie

(0487) 58 21 45
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur personeelszaken@zmw.nl Contactformulier