lettergrootte wijzigen

Wat bieden wij op het gebied van welzijn?

MW_KD_0059.jpg

Cliënten die wel-zijn, comfort en leefplezier ervaren, vergeten voor even de beperkingen die ouderdom met zich meebrengt. Daarom kleuren gezelligheid, ontspanning en alledaagse bezigheden het leven binnen de locaties van zorggroep Maas & Waal. Niet in de laatste plaats omdat u en uw familie en vrienden van harte worden uitgenodigd om bijeenkomsten, evenementen en andere vormen van gezelligheid zelf te organiseren (u weet immers zelf het beste wat u leuk vindt om te doen).

Bureau Welzijn en de verschillende Vrienden Van-stichtingen zijn de drijvende krachten achter de overige activiteiten die georganiseerd worden. Iedere locatie publiceert maandelijks een agenda waarop u gemakkelijk kunt zien wanneer welke activiteit waar wordt gehouden.

Daarnaast beschikt iedere locatie beschikt over een gezellig restaurant waar u van harte welkom bent voor een lekker kopje koffie, een (warme) maaltijd of deelname aan een van onze speciale seizoensbuffetten.

Ook zingeving en spiritualiteit zijn van grote invloed op het gevoel van welzijn. We noemen dat ook wel mentaal welbevinden. Wij ervaren dat er op hogere leeftijd regelmatig vragen spelen op dit gebied. Wij bieden dan ook vanzelfsprekend een luisterend oor. En meer.

Tal van activiteiten zijn ook toegankelijk zijn voor ouderen ‘van buiten’, net als onze restaurants!

 • Activiteiten

  Creatief zijn in de schilderclub, samen wandelen in de avondzon of genieten van een oosters buffet. De activiteiten die worden georganiseerd in de verschillende locaties van zorggroep Maas & Waal zijn heel divers. Dat komt ook omdat wij u en uw familie en vrienden van harte uitnodigen om bijeenkomsten, evenementen en andere vormen van gezelligheid te organiseren – u weet immers zelf het beste wat u leuk vindt om te doen. Dat mag groots (voor de gehele locatie) maar ook kleinschalig voor een enkele afdeling of wooneenheid. En hebt u hulp nodig, dan bekijken we samen waar en hoe we u kunnen ondersteunen. Naast uw eigen inbreng kunt u ook rekenen op een uitgebreid programma aan activiteiten, dat vanuit zorggroep Maas & Waal wordt georganiseerd. Sommige zijn afgestemd op uw zorgvraag of bedoeld om uw zelfstandigheid, gezondheid of welzijn te ondersteunen. Andere hebben een algemener karakter en zijn voor iedereen toegankelijk (soms tegen een kleine bijdrage). U blijft op de hoogte van deze activiteiten via de huisbladen, activiteitenkranten en publicatieborden in de locatie waar u woont. En ook kunt u de activiteitenkalenders inzien op de pagina 'Waar zijn jullie locaties gevestigd?'

 • Restaurants

  Iedere zorglocatie beschikt over een gezellig restaurant. Hier bent u iedere dag van de week welkom voor een lekker kopje koffie of thee. Geen zin om te koken? Dan schuift u gewoon aan voor de warme maaltijd. U krijgt daarbij de keuze uit twee verschillende menu’s. Ook een glaasje wijn, een biertje of andere alcoholische drankjes vindt u op de menukaart. En uw familie of vrienden kunt u gewoon meenemen. Bijzonder lekker zijn de themabuffetten. Houd daarvoor de agenda van de locatie waar u woont goed in de gaten.

 • Geestelijke ondersteuning

  Met het ouder worden, slinkt de toekomst en groeit het verleden. Vaak brengt dat twijfel of vragen over de zin van het bestaan met zich mee. Hoe kan u, gegeven uw fysieke of geestelijke beperkingen, nog betekenis geven aan uw leven? Binnen zorggroep Maas & Waal worden er regelmatig vieringen gehouden. Ook bieden maatschappelijk werkers, psychologen, een geestelijk verzorger en vrijwilligers die deskundig zijn op dit gebied, u de ruimte en de rust om uw verhaal te doen en uw vragen en emoties te delen.

 • Vriendenstichtingen

  De Vriendenstichtingen van de verschillende locaties vormen een belangrijke steunpilaar van zorggroep Maas & Waal. Zij hebben als doel het welzijn van u als bewoner te verrijken. Dat doen zij door verschillende activiteiten in en soms ook buitenshuis te organiseren en waar mogelijk wensen te vervullen.
  De financiële middelen die hiervoor nodig zijn, brengen de Vriendenstichtingen zelf bij elkaar. Door het werven van donateurs, het houden van sponsoracties, en/of het organiseren van grootschalige activiteiten. Ook u of uw familie en vrienden kunnen donateur worden van een vriendenstichting.

 • Bureau Welzijn

  De positieve kracht die uitgaat van gezelligheid, samen leuke dingen ondernemen en actief bezig zijn, mist zijn uitwerking niet als het gaat om het welzijn van u als oudere. Daarom worden er binnen de locaties van zorggroep Maas & Waal allerlei activiteiten georganiseerd en is er ruimte voor een actief verenigingsleven. Veelal ook toegankelijk voor ouderen die niet woonachtig zijn binnen de zorglocatie.
  Bureau Welzijn met zijn team enthousiaste medewerkers Welzijn maakt dat mogelijk. Hierdoor kunt u rekenen op een uitgebreid activiteitenprogramma dat vanuit de Zorggroep wordt georganiseerd.

 

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

 • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

  Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >