De buitenwereld mag het weten

Ton de Goeij, RvT

Ton de Goeij is voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van zorggroep Maas & Waal. Samen met zes andere RvT-leden houdt zij toezicht op het bestuur van de Zorggroep. “Dat is een maatschappelijke functie. Want namens de maatschappij zien wij erop toe dat de kwaliteit van zorg gewaarborgd is. Net als de continuïteit van de organisatie – wat natuurlijk rechtstreeks verband houdt met de financiën. Om dat goed te kunnen doen, is bij de leden van de RvT naast zorginhoudelijke en financiële expertise ook kennis van vastgoed, juridische zaken en personeelszaken aanwezig. Zelf ben ik organisatieadviseur met meer dan dertig jaar ervaring in de ziekenhuiswereld.”

“Het is fijn dat ik die ervaring en kennis kan inzetten in de ouderenzorg. Net als ik het prettig vind dat ik de regio ken. Als lid van de RvT moet je weten wat er maatschappelijk gezien speelt in de regio. Het Land van Maas en Waal kampt nu eenmaal met andere problemen dan bijvoorbeeld Amsterdam.”

“Hoe ik zorggroep Maas & Waal zie? Als een organisatie waar mensen het hart op de goede plek hebben. Waar gewoon goede zorg wordt verleend. Weinig franje, geen prestige. Dat laatste is overigens ook een aandachtspunt. Als een organisatie in de Randstad de helft presteert van wat zMW doet, dan presenteren ze zich alsof ze drie keer zoveel doen. Er mag binnen zMW dus wel wat meer gevoel voor PR komen, met de ogen van de buitenwereld naar jezelf kijken. Vanuit mijn toezichthoudende rol kan ik zeggen: de kwaliteit van zorg is op orde, het is tijd dat ook de buitenwereld dat te horen krijgt.”

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier