lettergrootte wijzigen
21 nov 2016

Zwieren over het ijs

In Nederland weet je het nooit of je ’s winters kunt schaatsen. Maar in Beneden-Leeuwen staat vast dat je één keer in de drie jaar je schaatsen uit het vet kunt halen. Want dan vindt Lauwe on Ice plaats. En daar genieten de bewoners van St. Elisabeth intens van mee.

Ook voor deze editie van 2016 werden de bewoners uitgenodigd voor een ochtend op het ijs. De organisatie van Lauwe on Ice zorgde een gratis toegangskaartje, een muziekprogramma in de tent en voor koffie en thee met een oliebol. Bureau Welzijn zorgde met maar liefst zeventig vrijwilligers en mantelzorgers voor de rest. Er was gekozen om iedere bewoner te laten vergezellen door één vrijwilliger of mantelzorger, zodat iedereen de vrijheid kon nemen om eerder naar huis te gaan of langer te blijven.

Hoogepunt van de ochtend werd onmiskenbaar gevormd door het zwieren op het ijs. Eerst door schoonrijders in historische kleding, vervolgens werden de bewoners van St. Elisabeth met rolstoel en al op het ijs meegenomen om daar ook enkele rondjes te zwieren. Een heerlijke ochtend die enorm werd gewaardeerd door de bewoners.

Lauwe on Ice

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten