lettergrootte wijzigen
19 mrt 2020

Zorglocaties zMW gesloten voor bezoek

Met pijn in ons hart zien wij ons genoodzaakt een nieuwe ingrijpende maatregel te nemen in strijd tegen het coronavirus. We sluiten onze locaties voor bezoek, in lijn met de aankondiging van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid vandaag tijdens de persconferentie.

Ter bescherming van de kwetsbare bewoners en ook onze medewerkers is besloten om vanaf vandaag, 19 maart, om 20.00 uur alle zorglocaties van zorggroep Maas & Waal voorlopig te sluiten voor bezoek. Dat betekent ook dat de beperkte bezoekersregeling vanaf vanavond niet meer geldt.

We moeten deze maatregel nemen om bewoners en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus. Voor de bewoners van onze zorglocaties is het virus gevaarlijker dan voor wie ook. Bovendien kunnen onze medewerkers nu niet worden gemist.

We gaan er alles aan doen om mogelijkheden te creëren die naasten in staat stellen op een andere manier in contact te komen met de bewoners. De komende dagen zullen we hiertoe op deze plek via de zMW-website tips en ideeën geven. Daarnaast zullen wij naasten ook informeren over de manier waarop onze medewerkers in contact blijven met hen zodat zij op de hoogte blijven hoe het met hun naasten gaat. Voor bewoners in de terminale fase zullen we een uitzondering maken op deze nieuwe maatregel.  

We realiseren ons dat dit een verschrikkelijke en verstrekkende maatregel is voor zowel bewoners als hun naasten. We moeten er echter alles aan doen om het virus tegen te gaan. Daarom vragen wij om begrip en vertrouwen wij erop dat iedereen zijn medewerking verleent.

NB indien de was voor bewoners door naasten wordt gedaan, dan nemen wij dat vanaf nu over.

coronavirus.jpg (1)

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten