lettergrootte wijzigen
03 dec 2021

zMW gestart met boosteren eigen medewerkers

Vandaag, vrijdag 3 december, is zorggroep Maas & Waal gestart met het aanbieden van de boostervaccinatie aan haar eigen (zorg)medewerkers. Maandag 6 december volgt een tweede prikdag. Daarmee hoopt zMW medewerkers die in contact komen met cliënten extra bescherming te bieden tegen het opgevlamde coronavirus.

Na bewoners nu medewerkers
Eind november kregen de bewoners van de zorglocaties van zMW al de boosterprik aangeboden. Vandaag is het de beurt aan de zorgmedewerkers. “Zodra we hoorden dat zorginstellingen zelf hun medewerkers mogen prikken, hebben we de handschoen opgenomen”, vertelt arbocoördinator Marike Swarts die de logistieke operatie coördineert. “We doen er alles aan om te voorkomen dat medewerkers ziek worden en de zorgcontinuïteit verder onder druk komt te staan. Het snel aanbieden van de boostervaccinatie helpt daarbij. Daardoor hoeven medewerkers niet te wachten tot ze bij de GGD terechtkunnen voor de extra oppepper om hun bescherming op peil te houden.”

1000 prikken in twee dagen
Er zijn twee locaties waar de medewerkers van zorggroep Maas & Waal terechtkunnen voor hun boostervaccinatie. Vandaag is dat de Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Maandag 6 december staat het prikteam klaar in Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen. Op beide dagen hoopt zMW rond de 1000 medewerkers te prikken. Dat gebeurt met de inzet van zes medewerkers die de administratie verzorgen, zes medewerkers die prikken en drie medewerkers die het vaccin optrekken. Tweeënhalf uur na de start van het vaccineren zijn al zo’n 250 prikken gezet. “Vanochtend om 9 uur was het best even druk. Maar nu loop het lekker door. Het gaat super”, aldus Marike Swarts.

Voor cliënten, collega's en medewerker zelf
Een van die medewerkers is Wilma Stensen. Zij is op haar vrije dag samen met haar kleindochter naar de Rosmolen gekomen voor de boosterprik. Net als veel van haar collega’s heeft Wilma geen moment getwijfeld of ze de vaccinatie wilde nemen. “Ik kom hier voor een extra stukje veiligheid. Voor de cliënten, voor mijn collega’s en voor mezelf.”

Boostervaccinatie medewerkers zMW.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten