lettergrootte wijzigen
11 sep 2020

Wethouder biedt medewerkers zMW Helping Hand

Zojuist heeft wethouder Welzijn en Zorg, Sjef van Elk, op het terras van De Kasteelhof in Druten het kunstwerk The Helping Hand overhandigd aan medewerkers van zorggroep Maas & Waal. De wethouder sprak daarbij zijn waardering en dank uit aan alle medewerkers van zorggroep Maas & Waal voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis.

De overhandiging van het kunstwerk is een initiatief van ‘betrokken burger’ Wil van de Gein. “Mijn moeder woont in De Kasteelhof en heeft corona gehad. Maar eigenlijk heeft dat hier niet eens zoveel mee te maken. Behalve dan dat ik van dichtbij heb meegemaakt onder welke uitzonderlijke omstandigheden zorgmedewerkers hebben moeten werken. En dat ik de behoefte voelde om vanuit de gemeenschap een blijk van dankbaarheid aan al die zorgmedewerkers te tonen.”

Van de Geijns gevoel werd kracht bijgezet door het kunstwerk The Helping Hand van Ies Schute. De Bossche kunstenares maakte dit artistieke kleinood naar aanleiding van het overlijden van haar moeder die stierf in een verpleeghuis in coronatijd. “Een aantal jaren geleden toen ikzelf ernstig ziek was zag ik in een kapel in Antwerpen een houten Mariabeeldje zonder armen. Ik maakte er een tekening van die jaren bleef liggen maar in coronatijd weer terugkwam in mijn gedachten. Ik gaf het beeldje armen en noemde het The Helping Hand. Omdat mijn moeder voor iedereen een helpende hand was en omdat zij van Maria hield, als persoon die goed was en anderen bijstond. The Helping Hand is een prent om elkaar te steunen. Juist nu kan iedereen die helpende hand zo goed gebruiken.”

IMG_0591 kopie.jpg

De gemeente heeft het initiatief van Wil van de Geijn omarmd omdat zij er juist in deze tijd wil zijn om positivisme in de maatschappij te brengen, vertelde wethouder Sjef van Elk. “Het college was unaniem over het voorstel van Wil van de Geijn om op deze manier iets te willen betekenen voor de medewerkers van zorggroep Maas & Waal.”

Onder toeziend oog van alle betrokkenen en de voorzitter van de cliëntenraad Hein Timmer, overhandigde de wethouder vervolgens geheel coronaproof het kunstwerkje aan vier medewerkers van zorggroep Maas & Waal die het namens al hun collega’s in ontvangst namen. Ilse Reijnders, fysiotherapeut bij zorggroep Maas & Waal, sprak daarbij uit dat zij hoopte dat haar collega’s met een positieve blik naar The Helping Hand zouden kijken. “De coronatijd was een ongelofelijk moeilijke tijd die we misschien wel nooit vergeten. Maar ook een tijd waarin we als medewerkers van allerlei verschillende disciplines elkaar hebben gevonden en sterk hebben samengewerkt op allerlei nieuwe manieren. Dat is iets wat mogen koesteren en meenemen naar de toekomst.”

 

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten