lettergrootte wijzigen
01 okt 2020

Week tegen eenzaamheid

Van 1 tot en met 8 oktober wordt de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Een week waarin ontmoeting en verbinding centraal staan. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. In de gemeente Beuningen zal op 5 oktober worden gestart met de bouw van het Monument van verbinding. Daarmee sluit de gemeente aan bij 'Aandacht voor elkaar', een periode van nationale bezinning in verband met corona. Het monument zal eind november onthuld worden door burgemeester Bergman.

Logo-Een-tegen-eenzaamheid-web.png

De Week tegen Eenzaamheid 2020 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

Onze samenleving staat aan de vooravond van een grote verandering. Nu nog zijn 1,3 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. In 2030 zijn er dat 2,1 miljoen. Met de meesten van die ouderen gaat het fysiek gelukkig goed. Maar tussen gezond zijn en je goed voelen, zit soms een wereld van verschil. Want meer dan de helft van de 75-plussers zegt zich eenzaam te voelen. Dat zijn meer dan 700.000 ouderen. En als er niets wordt gedaan, zijn er in 2030 meer dan 1 miljoen ouderen die zich eenzaam voelen!

Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen in Nederland doorbreken. We geloven dat dit kan door eenzaamheid eerder te signaleren en het bespreekbaar te maken. En vervolgens een duurzame aanpak ontwikkelen.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten