lettergrootte wijzigen
21 sep 2017

Week tegen de eenzaamheid

Van 21 september tot en met 1 oktober is de Week tegen de eenzaamheid. Tijdens deze week zetten meer dan dertig maatschappelijke organisaties het thema eenzaamheid boven aan de agenda en ondernemen zij actie tegen eenzaamheid.
Hoewel eenzaamheid voor ieder anders voelt, wordt er over het algemeen genomen je niet verbonden voelen onder verstaan. Het missen van een hechte, emotionele band met anderen. Of het minder contact met andere mensen hebben dan iemand wenst.
Uit diverse onderzoeken blijkt dat eenzaamheid een belangrijk thema is voor veel (met name chronische) patiënten. Veranderingen in de zorg, zoals het langer zelfstandig thuis blijven wonen, kunnen de komende jaren eenzaamheid doen toenemen en maken brede maatschappelijke aandacht voor het probleem noodzakelijk.

Op de sites www.eenzaam.nl en www.zorgtegeneenzaamheid.nl is veel informatie te vinden over eenzaamheid.

Week van de eenzaamheid

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 april 2022 Hoe gaat het met de mantelzorgers van mensen met dementie?

    ​Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland onderzoekt wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij voor zorgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg invullen. Lees meer >