lettergrootte wijzigen
22 nov 2016

Proeven van de keuken van Alde Steeg

Bijna allemaal zijn ze er, de huurders van De Burgh. Want een uitnodiging voor een amusediner komt niet dagelijks voorbij. En dus druppelen de gasten vanaf een uur of vijf het restaurant van Alde Steeg binnen, waar ze allerhartelijkst worden ontvangen door Mariëtte Janssen, secretaresse van stichting St. Jan (eigenaar van De Burgh) en Maaike Versteegh, regiomanager extramurale zorg bij zorggroep Maas & Waal.

De meeste bewoners van De Burgh komen niet alleen, maar hebben familie of vrienden meegenomen. Anderen schuiven ter plekke aan bij een gezelschap of plaatsten twee tafels tegen elkaar. “Hier zie je gebeuren waarvoor we dit doen”, vertelt Mariëtte Janssen. “We hebben nagedacht over verschillende welkomstgeschenken. Een bloemetje op de kamer, een flesje wijn. Maar elkaar ontmoeten, kennismaken met je buren, daar kan toch niets tegenop?”

Als iedereen eenmaal zit, wordt na een welkomstwoordje al vlot de eerste gang geserveerd. Een proeverij van een kopje gebonden tomatensoep, een bolletje huzaar met ham en asperge en een mini-carpacciosalade. “Heerlijk”, klinkt het her en der. Een dame die in december samen met haar man in De Burgh gaat wonen, vertelt: “Ik ben net in Canada geweest, maar daar heb ik dit soort dingen niet gegeten hoor!” Volgens Marijn Goedbloed, de man die de facilitaire zaken in Alde Steeg voor zijn rekening neemt, is dat ook precies de bedoeling van deze avond. “We willen onze gasten een idee geven wat er allemaal mogelijk is in ons restaurant.”

Dat wordt ook duidelijk in de tweede gang: Een stamppotje van doperwten met een sukadelapje, een nasi met satéstokje en een gehaktballetje op een aardappelrösti in tomatensaus. In gesprek blijkt dat de meeste bewoners van de Burgh geen vreemden zijn in Beuningen. Sommigen zijn er opgegroeid, anderen komen uit Ewijk of Weurt, en in een enkel geval bracht de liefde van de kinderen hen in Beuningen. Het blijkt voldoende gespreksstof op te leveren tijdens de avond: ‘Ben jij er niet een van…? ‘Wij hebben vroeger samen op school gezeten.’

Tegen zeven uur wordt de laatste gang geserveerd: een mini-vlaflip framboos, een bananensmoothie en een stoofpeertje met vanille-ijs. Een reden om nog eens terug te komen? Vermoedelijk wel, zo blijkt uit het feit dat een van de gasten komt vragen of het ook mogelijk is om een diner in het restaurant cadeau te doen. Dat is het. Al wordt er slechts bij hoge uitzondering zo uitgebreid gekookt. Dan moet er wel heel iets bijzonders aan de hand zijn. Een hartelijk welkom aan de bewoners van De Burgh bijvoorbeeld.

Proeverij Alde Steeg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten