lettergrootte wijzigen
24 mei 2017

Verhuizing bewoners Huize Henricus aanstaande

Woensdag 7 juni is het zover. Dan verhuizen de zestien bewoners van Huize Henricus naar hun nieuwe woning. Dertien mensen nemen hun intrek in Elsenburcht 3. Een ingrijpende operatie, weet Jacqueline Simon, hoofd Zorg van Huize Henricus, ook al leven de bewoners rustig naar het moment toe. “De sfeer is eigenlijk best ontspannen. Afgelopen maandag had de cliëntenraad een high-tea georganiseerd voor bewoners. En in het weekend hebben we een afscheid-bbq gehouden voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en de Vrienden Van. Dat was ontzettend gezellig. Adrie van Vlooswijk zorgde voor de muziek, daarbij ondersteund door twee bewoners: zang van mevrouw Van Elst en mondharmonica van meneer Van Aanholt.”

BBQ1.JPG

Veel vragen
Volgende week worden de verhuisdozen uitgereikt. Dan kan het inpakken beginnen. “De meeste bewoners zijn wel nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Maar ze vinden het ook best spannend. Dat merkten we na het uitreiken van de verhuisinstructie. Toen kwamen er veel vragen los, met name praktische.”
Op de verhuisdag zelf worden de bewoners tussen acht en half negen opgehaald door de bus die hen naar St. Elisabeth zal brengen. “Daar gaan we ontbijten in de Kern. En ondertussen zullen de spullen uit Huize Henricus worden verhuisd naar St. Elisabeth. Na de lunch, zo rond drie uur, hopen we de sleutels van de woningen van Elsenburcht 3 te kunnen overhandigen aan de bewoners. Dan moeten de dozen nog worden uitgepakt, maar is het grootste deel van de verhuizing achter de rug.”

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten