lettergrootte wijzigen
04 okt 2023

Theatervoorstelling POW WOW zet aan tot denken over oud worden

Op woensdag 11 oktober zorgt theaterbeleving POW WOW voor een vrolijke, ontroerende ontmoeting tussen generaties in Dreumel en omgeving. Theatergezelschap Minoux komt naar het Land van Maas en Waal, op uitnodiging van ons, Zorgcentrum St. Barbara en Netwerk Nonna.

Feest van herkenning
Hoe ga je om met ouderen en zelf ouder worden? Dat is de centrale vraag die speelt in POW WOW. De theatervoorstelling zet je aan het denken over tradities en meningen. Theatermaakster en hoofdpersoon Minou Bosua deelt haar eigen ervaringen uit de tijd dat haar moeder Alzheimer kreeg en vanuit haar woning naar een woonzorglocatie verhuisde. Daarbij vraagt Minou het publiek hoe het zelf oud wil worden. Op het podium geeft de Bende van Alzheimer – een club dansende zeventigplussers – ouderen een stem en deelt hun inzichten.

Samen oud worden
“POW WOW weet met humor een moeilijk onderwerp aan te snijden: hoe gaan we voor elkaar zorgen als we straks oud zijn?”, vertelt Marjolein Reidsma. Zij geeft vanuit Netwerk Nonna vorm aan nieuwe oplossingen voor wonen, welzijn en zorg bij Zorgcentrum St. Barbara en zorggroep Maas & Waal. “We moeten in Nederland steeds meer ouderen bedienen – met minder mensen en middelen. Ook in Dreumel. In St. Barbara is straks bijvoorbeeld onvoldoende plek voor alle ouderen uit het dorp die in een kwetsbare fase verkeren. Dus moeten we nu vast samen nadenken over de manier waarop we oud willen worden en hoe we dat met elkaar kunnen realiseren.” Na afloop van de voorstelling gaan bezoekers daarover met elkaar in gesprek.

POW WOW bijwonen?
Wilt u de voorstelling POW WOW met dans, verhalen, muziek én een inspiratiegesprek over samenleven in en rondom uw dorp, bijwonen en hebt u nog geen kaartje? Kijk dan op de website van Netwerk Nonna hoe u op de gastenlijst komt: www.netwerknonna.nl/powwow.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 11 oktober, 19:30 - 22:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur).
  • In D’n Hoender, Nieuwstraat 10, Dreumel.
POW WOW.png

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten