lettergrootte wijzigen
21 aug 2017

Talent en dementie? DemenTalent!

Hebt u de diagnose dementie gekregen, dan is DemenTalent wellicht iets voor u! DemenTalent is een speciaal project voor talentvolle vrijwilligers met dementie. Bij DemenTalent wordt namelijk gekeken naar uw talenten en vaardigheden. Daarbij staan uw wensen en vragen centraal. Van daaruit wordt gezocht naar een vrijwilligersfunctie die daarbij past. Zo kunt u dus actief en nuttig blijven en houdt u contact - ondanks uw dementie.

Elk persoon is anders en heeft zijn of haar eigen voorkeuren en wensen. Daarom gaat DemenTalent vanuit uw interesses en talenten samen op zoek naar een vrijwilligersfunctie op maat. De nadruk ligt daarbij op wat u wilt en kunt, en niet op wat u niet (meer) kunt. Dit vrijwilligerswerk kan individueel zijn maar ook in groepsverband. Bijvoorbeeld in het groenonderhoud in de buitenlucht, bij peuterspeelzalen of sportverenigingen of in een winkel, museum of school.
Vanuit zMW is Wilma Schutte betrokken bij dit mooie project dat een initiatief is van Stichting Perspectief.

Heeft u (beginnende) dementie en wilt u bezig zijn met iets wat u écht leuk vindt te doen? Dan kunt u zich aanmelden bij Perspectief via 024-67 50 939 of mailen naar info@stg-perspectief.nl. Contactpersoon is Kim Peeters.

DemenTalent

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 april 2022 Hoe gaat het met de mantelzorgers van mensen met dementie?

    ​Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland onderzoekt wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij voor zorgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg invullen. Lees meer >