lettergrootte wijzigen
06 mei 2019

Start huishoudelijke hulp Wmo Druten en Beuningen

Na afwezigheid van enkele jaren start zorggroep Maas & Waal deze zomer opnieuw in de gemeenten Druten en Beuningen met het leveren van huishoudelijke hulp uit de Wmo. “Daarmee kunnen mensen in heel het Land van Maas en Waal op onze ondersteuning rekenen”, vertelt manager Maaike Versteegh.

“Per 1 juni gaan we in de gemeente Druten huishoudelijke hulp leveren en per 1 juli in de gemeente Beuningen. Beide gemeenten hebben ons toegevoegd aan de bestaande groep aanbieders van huishoudelijke hulp vanwege onze kwaliteit van werken”, vertelt Maaike niet zonder trots. In Druten gebeurde dat na een aanbesteding. “Er is getoetst op onder meer continuïteit, lokale verankering en kwaliteit. Bij dat laatste aspect moet je denken aan bijvoorbeeld de matching: hoe zorgen wij ervoor dat we de juiste medewerker(s) inzetten bij een cliënt. Hoe kijken wij wat een cliënt nodig heeft en wat kunnen we dan bieden?”
In Beuningen is zMW vanwege de vertrouwde samenwerking toegevoegd aan de zes aanbieders die al huishoudelijke hulp leveren. “Dat betekent dat mensen nu nog meer keus hebben. Ook als mensen al huishoudelijke hulp ontvangen mogen ze overstappen naar ons.”

Hele keten
Door de uitbreiding van het werkgebied gaat zMW op zoek naar nieuwe medewerkers. “Ons team telt nu vijftig medewerkers. Via de campagne ‘Breng jij glans?’ in de lokale media willen we daar in eerste instantie ongeveer vijftien medewerkers aan toevoegen.”
Een bescheiden groei dus. “Ons doel is niet groeien, maar mensen thuis ondersteunen in hun welzijn door goede dienstverlenging te bieden. Met de landelijke richtlijnen voor reële prijzen voor huishoudelijke ondersteuning zijn de tarieven inmiddels toereikend om die goede zorg te kunnen leveren. Daardoor kunnen we nu onze toegevoegde waarde voor mensen thuis ook op het gebied van huishoudelijke hulp laten gelden.”

Huishoudelijke hulp.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten