lettergrootte wijzigen
05 jun 2020

Stap voor stap uitbreiden versoepelingen

Vandaag is de versoepelde bezoekregeling in De Kasteelhof en het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum gestart. Daarnaast gaan we stap voor stap de versoepelingen in gang zetten die het Ministerie van VWS afgelopen woensdag heeft aangekondigd.

Gefaseerde openstelling
Vorige week woensdag, 27 mei, hebben we onze eerste zorglocatie, Alde Steeg in Beuningen, kunnen heropenen. In nauw overleg met de Cliëntenraad en de Ondernemingsraad is besloten dat vanaf vandaag, 5 juni, de versoepelde bezoekregeling start in De Kasteelhof in Druten en het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum in Ewijk. Op 11 juni volgen St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen, Klein Waelwick in Ewijk en De Hulsen in Nijmegen.

Kleine kring
Bij de hernieuwde openstelling is vooralsnog één keer per week bezoek toegestaan van één vaste bezoeker per bewoner. Volgende week gaan we na waar het mogelijk is om twee vaste bezoekers per bewoner te ontvangen. Op deze manier houden we de kring rondom de bewoners klein, wat het risico op een uitbraak van het virus beperkt.

Verantwoord en zorgvuldig
Wij beseffen dat het moeilijk is dat op dit moment nog niet alle naasten kunnen profiteren van de versoepelde bezoekregeling. Gezien de kwetsbaarheid van onze doelgroep streven we ernaar om de versoepelingen stap voor stap door te voeren. We willen dit zo verantwoord en zorgvuldig mogelijk regelen. De fasering is daarin heel belangrijk. Zo kunnen we leren van elkaar.

Positieve ervaringen
Gelukkig zijn de eerste ervaringen met de heropening van Alde Steeg positief. Dat heeft ervoor gezorgd dat we vandaag met vertrouwen de volgende twee zorglocaties hebben heropend. Ondertussen bereiden we ons achter de schermen voor op het uitbreiden van de bezoekregeling, zoals het Ministerie van VWS heeft aangekondigd tijdens de persconferentie van woensdag 3 juni. Daarbij kijken we ook naar verruiming van de mogelijkheden op andere gebieden, zoals het wandelen met bewoners en het uitbreiden van onder andere de paramedische zorg, de kapper en de pedicure.

Samenspel
Het op een verantwoorde manier omgaan met de versoepelde mogelijkheden vraagt om een harmonieus samenspel tussen bewoners, naasten en medewerkers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we onze kwetsbare doelgroep beschermen en tegelijkertijd vrijheden gunnen die het leven aangenamer maken.     

Zoeken naar balans
De basishygiëneregels zullen nog een hele periode het uitgangspunt blijven. Dat doen we om het bezoek voor iedereen – bewoners, medewerkers en bezoekers – veilig te kunnen laten plaatsvinden. We zoeken daarbij steeds naar een balans tussen veiligheid enerzijds en kwaliteit van leven anderzijds. Een delicaat evenwicht dat alleen gevonden kan worden door gezamenlijk en verantwoord op te trekken.

Bezoekregeling 2

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten