lettergrootte wijzigen
15 sep 2020

Sfeervolle herdenkingsbijeenkomsten in de Rosmolen

Gisteravond vond de tweede van in totaal drie herdenkingsbijeenkomsten voor overleden bewoners van St. Elisabeth plaats. Niet in de Plaza van St. Elisabeth, waar de bijeenkomst traditiegetrouw werd gehouden, maar in de grote zaal van de Rosmolen. Geheel coronaproof.

Ongeveer vijftig tot zestig genodigden waren afgelopen maandag aanwezig om de bewoners van St. Elisabeth die tussen 1 maart en 5 mei zijn overleden te gedenken. Zij werden door een ontvangstcomité welkom geheten in de hal van de Rosmolen en persoonlijk begeleid naar hun eigen tafel in de grote zaal. Een aanzienlijke ruimte die voor de gelegenheid bijzonder stijlvol was aangekleed. “Dat was nog wel een uitdaging”, vertelt Marian van Leeuwen, voorzitter cliëntenraad van St. Elisabeth en als zodanig samen met de pastorale werkgroep en Bureau Welzijn verantwoordelijk voor de organisatie van de herdenkingsbijeenkomsten.

IMG_8637.jpeg

Normaliter kwamen er meer dan honderd mensen af op de herdenkingsbijeenkomsten in St. Elisabeth. Het was voor de organisatoren direct duidelijk dat zo’n opzet in deze tijd niet mogelijk was. Daarom werd er uitgeweken naar de Rosmolen omdat daar voldoende ruimte is om de tafels coronaproof neer te zetten. Ook is er een goed ventilatiesysteem aanwezig. “We wilden dat de genodigden met een veilig gevoel de bijeenkomst zouden kunnen bijwonen. Iedereen die wilde komen – nabestaanden, medewerkers – kon veilig komen. En voor bewoners van St. Elisabeth hebben we filmopnames gemaakt zodat zij die straks op de tv in de huiskamers terug kunnen kijken.”

Bij binnenkomst werden de aanwezigen getrakteerd op schitterende harpmuziek van harpiste Roelinda Schouten. Er werd gesproken, onder anderen door Marian van Leeuwen zelf maar ook door geestelijk verzorger Ceciel Beneken Kolmer, er werden gedichten voorgedragen en er werden kaarsen ontstoken. Een voor iedere overledene, waarbij ieders naam werd genoemd. Terugkijkend op de eerste twee bijeenkomsten is Marian van Leeuwen best een beetje trots. “De herdenkingsbijeenkomsten zijn heel goed verlopen. De sfeer was zeer warm en intiem – wat je misschien niet zou verwachten in zo’n grote zaal. We kregen na afloop veel goede reacties van de contactpersonen en andere genodigden. Het was voor ons een uitdaging om na de heftige coronaperiode toch een vorm te vinden waarin we de bewoners konden herdenken. Daar is in deze tijd namelijk heel veel behoefte aan. Als ik de reactie beluister, denk ik dat we daar goed in zijn geslaagd.”

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten