lettergrootte wijzigen
23 dec 2020

Samenspel in aandacht voor elkaar

In oktober is de overheid de actie Aandacht voor elkaar gestart. Een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te kijken. Ook als zorggroep Maas & Waal hebben we gezamenlijk de schouders onder deze beweging gezet. Daarbij (her)ontdekten we ook dat er al zo ontzettend veel moois is gebeurd. En dat dit niet zelden een prachtig samenspel is tussen onze zorglocaties en organisaties, bedrijven en burgers daarbuiten.

Neem nu de Jumbo in Beuningen die niet-verkochte bloemen schenkt aan Alde Steeg waar de bewoners samen met medewerkers ze liefdevol tot bloei laten komen. Of de zelfgemaakte kaartjes van scholen en scoutings die een glimlach op het gezicht van bewoners brengen.

Maar ook binnen onze zorglocaties wordt zorgzaam naar elkaar omgekeken. Op de eerste plaats natuurlijk door medewerkers, maar ook bewoners hebben aandacht voor elkaar. Dat is een grote opsteker in een tijd die traditioneel de gezelligste van het jaar is maar die als gevolg van de landelijk oplopende besmettingscijfers versoberd is.

We hebben een greep van alle prachtige initiatieven gebundeld in de kersteditie van Samenpel. Daarin wordt in woord en beeld getoond dat we als samenleving met heel veel creativiteit in staat blijken om ruimhartig te delen, dwars door de muren van onze locaties heen. En dat al negen maanden lang!

We zijn dankbaar voor zoveel mooie vormen van samenspel. Het is een warme golf van aandacht. Lichtpuntjes in het leven van alle betrokkenen.

#aandachtvoorelkaar

Hartekreet bloemen - Jumbo.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten