lettergrootte wijzigen
19 sep 2019

Samen bewegen rondom Wereld Alzheimer Dag

In maart van dit jaar zijn er op initiatief van de Alzheimerstichting in verschillende dorpen wandelcafés gestart om mensen in het algemeen, en dementerenden in het bijzonder, te enthousiasmeren om meer te bewegen. Op een vaste tijden wordt er een uurtje gewandeld waarna er nog wat nagepraat en gedronken wordt.

Dit initiatief is voor medewerkers van het RIBW Wamel en activiteitenbegeleiders van St. Elisabeth aanleiding geweest om de koppen bij elkaar te steken en daags voor Wereld Alzheimer Dag (21 september) een avondwandeling te organiseren. 

En zo geschiedde. Op donderdag 19 september kwamen de mensen van het RIBW Wamel naar St. Elisabeth om rond 19 uur, gesterkt door een heerlijke kop soep, op pad te gaan met 24 bewoners en familieleden. De wandeling voerde door het centrum van Beneden-Leeuwen en langs de Wiel. Het weer was de lopers goed gezind en na afloop werd er nagepraat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Volgens de deelnemers aan de wandeling een geslaagd initiatief en een heel fijne avond. De bewoners van St. Elisabeth en de mensen van het RIBW hebben genoten en zijn tevreden naar huis teruggekeerd met de hoop (en misschien wel de verwachting) dat aan dit soort wandelingen een vervolg gegeven zal worden.

IMG_1670.JPG

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 31 augustus 2023 Jaarbericht 2022: samen zorgen is nodig

    De komende maanden maken we plannen voor 2024. Hoe verging het ons in 2022? Corona was in 2022 bijna verdwenen uit ons dagelijks leven, de komende jaren hebben andere ontwikkelingen onze aandacht nodig. De vraag naar zorg die stijgt, het tekort aan medewerkers dat toeneemt, het aantal mantelzorgers dat daalt. Samen zorgen is nodig. Ofwel: samenzorg. Alleen dán kunnen we de zorg bieden aan onze ouderen in de regio Maas en Waal. Lees meer >