lettergrootte wijzigen
21 aug 2020

Respecteren coronaregels

Bewoners genieten van de gezelligheid die bezoekers met zich meebrengen nu onze locaties weer geopend zijn. In woningen, restaurants en op onze terrassen is er meer levendigheid te bespeuren. Dat doet ons deugd en we willen er dan ook alles aan doen om dat zo te houden. Tegelijkertijd zijn er rondom het bezoek aan bewoners ook signalen van onveilige situaties. Dat is verontrustend in een tijd waarin het coronavirus aan terrein wint. Daarom vraagt de raad van bestuur van zorggroep Maas & Waal op deze plek uw onverdeelde aandacht voor het volgende.

Naleven 1,5-meterregel
Bezoekers houden zich in de restaurants en op terrassen niet altijd aan de 1,5-meterregel. Dat geldt zowel richting bewoners alsook richting medewerkers. Verstandig omgaan met de 1,5-meterregel is geboden juist nu het virus aan een nieuwe opmars begonnen is. Dat liet ook premier Rutte weten in de persconferentie van afgelopen dinsdag. Net als de rest van Nederland moeten we nu niet verslappen maar er scherp op toezien dat de regels worden nageleefd.

Geen bezoek bij klachten en na contact met positief getest persoon
Van groot belang blijft dat bezoekers thuisblijven bij klachten, wanneer zij zich laten testen én wanneer zij in contact gekomen zijn met een positief getest persoon. Ook wordt van bezoekers verwacht dat zij hun bezoek uitstellen tot veertien dagen (quarantaine) na vakantie/verblijf in een land met een oranje of rode status.

Verantwoord gebruik tags
Het gebruik van de elektronische toegangssleutels (tags) buiten de afgesproken bezoektijden neemt toe. De bezoekblokken hebben echter een belangrijke functie. Ze zijn gepland rondom de zorgmomenten van bewoners om de interactie met medewerkers te minimaliseren. Het is dan ook van belang dat bezoekers hun bezoek plannen binnen deze bezoekblokken.

Flyer bezoekregeling
In de flyer ‘Aandachtspunten voor een vrij en veilig bezoek' staat helder beschreven wat bezoekers kunnen doen om de veiligheid en kwaliteit van leven voor de bewoners in deze coronatijd te kunnen waarborgen. Leest u deze flyer alstublieft goed door en brengt u hem onder de aandacht bij anderen.

Mede dankzij het verantwoord naleven van de coronamaatregelen hebben we de afgelopen maanden binnen onze zorglocaties stappen kunnen zetten naar meer ruimte, meer vrijheid, meer welzijn. Laten we de huidige mogelijkheden koesteren en met de grootste zorgvuldigheid bewaken. Wij vertrouwen erop dat we in het belang van ieders veiligheid op uw medewerking mogen blijven rekenen.

Mocht u nog vragen hebben over de bezoekregeling dan vragen wij u deze te mailen naar coronazmw@zmw.nl.

Met vriendelijke groet,
zorggroep Maas & Waal
Mevrouw drs. S.C.P. Ermers MBA
Lid Raad van Bestuur

Stay Alert.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >